Search
Close this search box.

Priznanje za naj prostovoljski projekt so dobile prostovoljke društva Koroški medgeneracijski center

Koroški medgeneracijski center je prejel priznanje za posebne dosežke. Na natečaj je letos prispelo 65 prijav, 15 za projekte in 50 za posameznike.

Nazive in priznanja podeljuje Mladinski svet Slovenije, prostovoljce pa je v petek, 27. oktobra 2023, v predsedniški palači gostila predsednica republike Nataša Pirc Musar. V nagovoru je dejala, da so prostovoljke in prostovoljci srce in duša naše družbe ter se prostovoljcem zahvalila za njihovo delo.

“Prostovoljstvo ne le, da krepi našo družbo, temveč gradi mostove med ljudmi in spodbuja razumevanje ter povezanost, predvsem pa nam prav vi dajete upanje v humanost, še več, vsak dan nam kažete ta najlepši obraz človeka,” je povedala.

Predsednica mladinskega sveta Eva Kotnik pa je dejala, da skrbno in nesebično delovanje prostovoljcev navdihuje in navdaja s pozitivno energijo. “Zato smo vam, dragi prostovoljci, prav vsak dan hvaležni in prav je, da je vaše dobro delo prepoznano in priznano,” se je zahvalila zbranim.

Priznanja za posebne dosežke pa so dobile prostovoljke društva Koroški medgeneracijski center za izjemno vzpodbujanje prostovoljstva na Koroškem. Na natečaj je letos prispelo 65 prijav, 15 za projekte in 50 za posameznike.

Prostovoljke Koroškega medgeneracijskega centra so prejele priznanje za posebne dosežke; za izjemno vzpodbujanje prostovoljstva na Koroškem prek svojega raznolikega dela v centru. Njihovo delo je pomembno vplivalo na vzpostavljanje povezav med različnimi generacijami in spodbujanje prostovoljnega dela na regionalni ravni. S svojim nesebičnim prizadevanjem in zavidljivim številom ur prostovoljnega dela so ustvarile trajne pozitivne učinke na skupnost, podirale kar nekaj rekordov in pokazale pomembnost prostovoljstva v oblikovanju boljše družbe.

V tem letu so na natečaj prijavili še posamezne prostovoljke v KMC: Silvo Dover, Dragico Cizerl, Danico Šušteršič, Senijo Grenko in Angelco Kotnik. Ostale prostovoljke, ki so enako zaslužne za izjemno vzpodbujanje prostovoljstva, podiranje rekordov v Koroškem medgeneracijskem centru in so vedno pripravljene pomagati, so na natečaj prijavili že v prejšnjih letih.

To je zaslužna nagrada, ki je pridobljena in pripada vsem prostovoljkam, ki v svojem prostem času delujejo povezovalno, spodbujajo prostovoljstvu in se trudijo za dobrobit vseh ljudi. V svoje humano delo vnašajo svojo pozitivno energijo, srčnost in dobro voljo.

Iskrena hvala vsem drage prostovoljke in prostovoljci ter seveda naš velik poklon.

Vir: ravne.si

Dogodki

Koroški medgeneracijski center je prejel priznanje za posebne dosežke. Na natečaj je letos prispelo 65 prijav, 15 za projekte in 50 za posameznike.