Search
Close this search box.

Prižig lučk v Slovenj Gradcu napoveduje praznični december

Tradicionalno bodo v Slovenj Gradcu prižgali praznične luči v začetku meseca decembra, ki napovedujejo praznični čas ob koncu leta.

Prižig prazničnih luči s sejmom in glasbeno skupino FaušDur bo 1. decembra ob 15.00 uri, že v nedeljo, 3. decembra sledi prižig prve svečke na osvetljenem adventnem venčku pri Namanovi.

Pridružite se na verjetno najbolj čarobnem dogodku, ko Slovenj Gradec zasije v vsej veličini.
Praznične luči, ki bodo mestu nadele čarobno podobo, bodo skupaj ob zabavi z glasbeno skupino FaušDur prižgali v petek 1. decembra, ob 17. uri v mestnem jedru.

Sočasno bo že od 15. ure dalje potekal tudi božično novoletni sejem na katerem bodo svoje izdelke predstavljali številni rokodelci ter ostali ustvarjalci in prodajalci.

Okrepčali se boste lahko z okusno praznično pijačo, različnimi jedmi ter posladkali z dobrotami, ki decembra zagotovo ne smejo manjkati.
V notranjih prostorih ponudnikov v mestnem jedru potekalo tradicionalno »nakupovanje pod lučkami« s številnimi ugodnostmi.

V kolikor želite doživeti vso očarljivost prihajajočega meseca, je to zagotovo dogodek, na katerem ne smete manjkati. 

V nedeljo, 3. decembra 2023, pa ste vabljeni, da vstopite v praznični čas s prižigom prve sveče na adventnem vencu, ki krasi fontano v krožišču pri NamaNovi.

Adventni venec, ki je že lani s svojim izgledom poskrbel za navdušenje, bodo letos ponovno spletle članice Turistično olepševalnega društva Šmartno pri Slovenj Gradcu, okrasili pa dijaki Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje.

Vir: Spotur

Dogodki

Tradicionalno bodo v Slovenj Gradcu prižgali praznične luči v začetku meseca decembra, ki napovedujejo praznični čas ob koncu leta.