Search
Close this search box.

Prižig lučk na Prevaljah lahko jutri spremljate v živo

S prižigom prazničnih luči bodo na Prevaljah jutri vstopili v čarobni december, letos nekoliko drugače je povedal podžupan Boštjan Gorenšek.
Fotoutrinek iz lanskoletnega prižiga lučk na Prevaljah.

Na Prevaljah so vsako leto v veseli december vstopili s prižigom prazničnih lučk. V navadi je, da program popestrijo s kulturnim dogajanjem, skozi celoten mesec pa pripravijo praznične prireditve za vse generacije. Letos zaradi epidemiološke situacije to žal ne bo mogoče.

Vseeno pa se lahko pridružite prazničnemu prižigu lučk, saj bo prenos potekal v živo preko interneta. Ob 17. uri bo prevaljski župan Matic Tasič nagovoril občanke in občane, nato pa bodo uradno prižgali novoletne lučke. Okraske za božično drevo so izdelali v Osnovni šoli Franja Goloba Prevalje pod mentorstvom likovnice Saše Oder.

Prenos v živo lahko spremljate na Facebook strani “Praznični december na Prevaljah”, na Facebook profilu Koroških novic na strani golive.si ter v Facebook skupini Prevaljčani.

Ob tem naj omenimo, da silvestrovanja, ognjemeta in drugih prireditev, ki so običajno popestrili veseli december na Prevaljah, letos ne bo. “Ognjemet sicer že nekaj let (v “normalnih” pogojih) nadomešča laserski šov, ki je bistveno bolj prijazen ljudem in živalim. Občina ne bo izvajala nikakršnih aktivnosti, ki bi lahko imele za posledico zbiranje ljudi in posledično ogrožanja njihovega zdravja,” je za naš medij pred kratkim pojasnil tajnik občine Danilo Vute.

Dogodki

S prižigom prazničnih luči bodo na Prevaljah jutri vstopili v čarobni december, letos nekoliko drugače je povedal podžupan Boštjan Gorenšek.