Search
Close this search box.

Pristojne službe na delu: Požari, zalita klet in plaz

V zadnjih 24 urah so se gasilci in komunalni delavci na Koroškem na teren odpravili petkrat. Dvakrat na območju Slovenj Gradca, kjer so se z ognjem borili gasilci iz štirih gasilskih enot, reševali so tudi zalito klet in Raven, kjer so gasili v manj kot eni uri kar dva dimniška požara. V Podvelki pa se je na cesto usul plaz kamenja.

FOTO: PGD Slovenj Gradec. Požar v stanovanjsko – poslovnem objektu na Celjski cesti v Slovenj Gradcu.
  • Včeraj je ob 13.14 zagorelo v stanovanjsko – poslovnem objektu na Celjski cesti v Slovenj Gradcu. Požar, ki je uničil drvarnico ob objektu in poškodoval fasado ter ostrešje objekta, so pogasili gasilci PGD Šmartno pri Slovenj Gradcu, PGD Slovenj Gradec, PGD Stari Trg in PGD Golavabuka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
FOTO: PGD Slovenj Gradec. Požar v stanovanjsko – poslovnem objektu na Celjski cesti v Slovenj Gradcu.
  • Ob 16.43 je bil na Tolstem Vrhu pri Ravnah na Koroškem, na pobočju nad cesto, opažen dim. Posredovali so gasilci KGZ Ravne na Koroškem, ki so ugotovili, da na stanovanjskem objektu gorijo saje v dimniku. Požar so pogasili in prezračili prostore.
FOTO: Ravne na Koorškem
  • Ob 17.20 so v Dobrijah v občini Ravne na Koroškem gasilci KGZ Ravne na Koroškem ob vračanju z intervencije opazili dimniški požar na stanovanjskem objektu. Požar so pogasili in prezračili prostore.
FOTO: Ravne na Koorškem
  • Ob 16.58 je na Celjski cesti v Slovenj Gradcu meteorna voda zalila klet stanovanjskega bloka. Gasilci PGD Slovenj Gradec in delavci JKP Slovenj Gradec so odprli in očistili kanalizacijske jaške in s tem preprečili nadaljnji vdor vode. Večja škoda ob dogodku ni nastala.
  • Ob 21.36 se je na cesti Ožbalt–Kapla v občini Podvelka sprožil plaz kamenja na cestišče. Plaz so sanirali pogodbeni izvajalci občine.

Vir: Uprava RS za zaščito in reševanje

Dogodki