Search
Close this search box.

Prihodnji teden vrata znova odpira NLB poslovalnica na Prevaljah

Prihodnji teden svoja vrata odpira še dvajset NLB poslovalnic, saj so v skupini ob spremljanju rahljanja vladnih ukrepov in po tehtnem premisleku sklenili, da tudi v njihovi banki pričnejo s postopnim odpiranjem dodatnih enot.

Po dobrem mesecu in pol dela v močno spremenjenih okoliščinah, ob številnih preventivnih ukrepih, manjšem številu delujočih poslovalnic in njihovem prilagojenem delovnem času, bodo v torek, 28. aprila, znova odprli vrata še 20 poslovalnic po državi – seveda strogo upoštevajoč preventivne zdravstvene ukrepe.

Skupno bo tako prihodnji teden od 8.30 do 13.00 odprtih 70 NLB poslovalnic. Ker pa je prihodnji teden, in sicer v četrtek, 30. aprila, znova na vrsti izplačilo pokojnin, bodo na ta dan poslovalnice odprli pol ure prej, in sicer ob 8. uri.

Če bodo zdravstvene razmere stabilne in bodo to dopuščale, bodo po prvomajskih praznikih, torej v ponedeljek, 4. maja, delovni čas sedemdeseterice odprtih poslovalnic znova vrnili v redne okvirje, kot so bili pred izbruhom epidemije.

Preostalih 20 poslovalnic bo ostalo preventivno zaprtih in v tako imenovani rezervi, saj si ob morebitnem vnovičnem zaostrovanju epidemije in pojavu okužbe v kateri od delujočih poslovalnic nikakor ne morejo privoščiti izpada celotne mreže na nekem območju.

Najpomembnejša ostaja skrb za zdravje

Najpomembnejši pa sta in bosta tudi v prihodnje varnost in zdravje tako zaposlenih, kot strank, zato bodo v poslovalnicah še naprej veljali vsi preventivni zdravstveni ukrepi:

  • Vstop v poslovalnico je dovoljen zgolj strankam z zaščitno masko ali drugo obliko zaščite ustnega in nosnega dela. Teh zaščitnih elementov stranka med opravljanjem bančne storitve ne sme odstraniti, razen toliko, kolikor je nujno potrebno za identifikacijo.
  • V zaprtih javnih prostorih je zapovedano razkuževanje rok.
  • Vstop v poslovalnice je omejen na posamično vstopanje.
  • Med 8.30 in 10. uro so NLB poslovalnice odprte le za upokojence, invalide in nosečnice.

Vir: NLB

Dogodki