Search
Close this search box.

Prihajajo 27. Vuzeniški dnevi in z njimi ogromno dogodkov, ki jih ne smete zamuditi

V Vuzenici se bodo letos zgodili že 27. Vuzeniški dnevi z Nušo Derendo in Dejanom Dogaja, Mambo Kingsi, Dejanom Vunjakom in Brendijeve Barabe, koncertom Big Banda Radlje s solistom Juretom Puklom in skupino Grooveland ter ansamblom Falant.

Sedemindvajseti Vuzeniški dnevi bodo, kot so sporočili iz Občine Vuzenica polni zabave, športnih dogodkov, družinskih druženj ter kulturnih prireditev.

Spoštovane občanke in občani, avgust je praznični mesec za našo lokalno skupnost. Že stoletja 15. avgust pripelje v naše kraje številne romarje, ki so se tukaj radi srečujejo. Skozi leta in desetletja se je pomnožilo število prireditev okoli praznika Marijinega vnebovzetja, ki jih naši občani kot prostovoljci pripravljajo za svoje sokrajane in številne obiskovalce od blizu in daleč. Tudi letos smo z vnemo in optimizmom pripravili množico dogodkov s katerimi želimo proslaviti naš praznik in zagotovo bo med njim prav vsak našel kaj zase. Obdobje v katerem smo se znašli je polno negotovosti, strahu in dvomov, ki nas bolj kot kadarkoli razdvajajo in med nas prinašajo nezaupanje. Verjamem, da lahko skupaj premagamo prežečo grožnjo in znova zaživimo v svetu, ki smo ga vajeni. Vse dogodke smo pripravili z veliko mero odgovornosti in si želimo, da jih ob spoštovanju ukrepov tudi uspešno izpeljemo. Lokalna skupnost ni zgolj institucija, lokalna skupnost smo predvsem ljudje, ki jo s svojim udejstvovanjem gradimo in prav iz tega izhajajo vsi uspehi in dosežki naše občine. Iskrene čestitke namenjam vsem nagrajencem Občine Vuzenica, ki bodo priznanja prejeli na slavnostni seji 12. 8. vam, spoštovane občanke in občani pa voščim vse najboljše ob 27. prazniku naše občine Vuzenica in verjamem, da se bomo zagotovo srečali na eni izmed prireditev med Vuzeniškimi dnevi.

Vuzeniški dnevi se letos pričnejo 6. avgusta

Letošnje Vuzeniške dneve bodo otvorili 6. avgusta ob 19. uri v Atriju Župnišča v Vuzenici z nastopom Nuše Derenda, otvoritvijo razstave kipov Janka Dolenca ob 100. letnici njegovega rojstva in Filatelistično razstavo na temo sokolstva v Vuzenici.

Letos namreč mineva 100 letod rojstva Janka Dolenca, priznanega kiparja in slikarja, ki je v Vuzenici in daleč naokrog pustil močan pečat s svojimi umetniškimi deli. Ob tej priložnosti so njegovi dediči občini Vuzenica podarili zbirko kipov, ki jih v Vuzenici postavljajo na ogled v Slomškovi sobi vuzeniškega župnišča. Otvoritev Vuzeniških dni zaokrožuje razstava Filatelističnega društva Drava ob 100. obletnici ustanovitve sokolstva v Vuzenici, ki bo prav tako na ogled v prostorih župnišča v Vuzenici. Razstavi bosta po dogovoru na ogled do konca Vuzeniških dni.

Ob 20. uri pa bo na Športnem parku Vuzenica potekala otvoritvena zabava z Dejanom Dogaja in Dogaja bandom ter DJ Ukacom.

Vse prireditve so BREZ VSTOPNINE.

Kaj vse se bo dogajalo?

Dogodki

V Vuzenici se bodo letos zgodili že 27. Vuzeniški dnevi z Nušo Derendo in Dejanom Dogaja, Mambo Kingsi, Dejanom Vunjakom in Brendijeve Barabe, koncertom Big Banda Radlje s solistom Juretom Puklom in skupino Grooveland ter ansamblom Falant.