Search
Close this search box.

Prihaja ohladitev. Vetrovno bo, ponekod bo zapadel tudi sneg

Temperature se ob stabilnem, sončnem vremenu trenutno gibljejo okrog 20 °C. Po večini krajev je sončno, pihal pa jugozahodnik. Že jutri pa bomo občutili vpliv ohladitve, pooblačilo se bo, predvsem proti večeru pa se bodo pojavljale tudi krajevne padavine.

Od severa se proti jugu, proti Alpam in Balkanu počasi približuje hladna fronta. Ta se trenutno nahaja med državami Beneluksa in Ukrajino. Proti Skandinaviji se iz smeri britanskega otočja in severnega Atlantika krepi obsežno območje visokega zračnega pritiska. Po njenem vzhodnem robu bo proti Italiji, Balkanu in Alpam v prihodnjih dneh “pljusknil” mrzel arktični zrak. Nad območjem Alp in severnim Sredozemljem se bo odcepilo jedro hladnega zraka. Nad Sredozemljem in Balkanom bo nastalo območje nizkega zračnega tlaka s cikloni. Nad našimi kraji bodo v nedeljo zapihali okrepljeni vetrovi severovzhodne smeri, ki bodo vztrajali tudi večji del prihodnjega tedna. 

Sobota

Oblačnost bo v soboto naraščala. Še največ sonca bo večji del dneva v južni in jugozahodni Sloveniji. Tam se bo tudi najbolj ogrelo. Medtem se bodo čez dan v severni Sloveniji začele pojavljati občasne padavine, deloma plohe. Lahko tudi zagrmi. V Prekmurju, na Štajerskem in Koroškem bo zapihal severovzhodnik. Ta bo do večera ob prehajanju hladne fronte zajel tudi osrednjo Slovenijo. Jutranje temperature bodo od 4 do 9 °C, najvišje dnevne pa v južni, zahodni in osrednji Sloveniji med 15 in 19 °C, v Prekmurju pa do okoli 12 °C. 

Nedelja

V noči na nedeljo bo hladen zrak preplavil vso Slovenijo. Na Primorskem se bo začela krepiti burja. V nedeljo zjutraj bo oblačno, na obali za krajši čas še delno jasno. Ponekod v notranjosti Slovenije se bodo še pojavljale občasne manjše padavine.

Po nižinah severne in vzhodne Slovenije bo večinoma snežilo, drugod deloma deževalo, deloma snežilo. Vetrovno bo, pihal bo severovzhodnik. Popoldan bodo padavine ponehale, oblačnost pa se bo od severa proti večeru začela trgati. Burja na Primorskem se bo še okrepila in bo na izpostavljenih mestih, v nedeljo zvečer, krepko presegala hitrost 120 km/h. Jutranje temperature bodo med -1 in 4 °C, najvišje dnevne pa med 2 in 5 °C. 

FOTO: Neurje.si

Ponedeljek

V noči na ponedeljek se bo povsod zjasnilo, pričakujete lahko tudi pozebo. Temperature bodo do ponedeljka zjutraj občutno padle. V ponedeljek zjutraj bo delno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do -7 °C, na Primorskem okoli 1 °C. Čez dan bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo, ki je bo popoldan od vzhoda postopno vse več. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6 °C.

Preberite tudi: Sadjarji, pozor! Možnost spomladanske pozebe

Torek

V noči na torek se bo od vzhoda oblačnost postopno zgostila. V torek bo v notranjosti Slovenije večinoma oblačno, na Primorskem pa občasno delno jasno. Predvsem v vzhodni polovici države bo občasno snežilo. O količini padavin in s tem višini snežne odeje je zaenkrat še prehitro govoriti, pojasnjujejo na spletnem portalu Neurje.si. Razmere bodo povsem zimske. Temperature se bodo v vzhodni Sloveniji gibale med -3 in 1 °C, drugod bodo jutranje med -2 in -5 °C, najvišje dnevne pa med 0 in 4 °C. Ponekod bo še pihal severovzhodni veter. 

Sreda

Tudi v sredo bo še večinoma oblačno. Oblačnosti bo najmanj v zahodni Sloveniji, največ pa na vzhodu države. Tam bo občasno še rahlo snežilo. Jutranje temperature bodo pod lediščem, dnevne pa malo nad lediščem.

Vir: Neurje.si, ARSO


Dogodki

Temperature se ob stabilnem, sončnem vremenu trenutno gibljejo okrog 20 °C. Po večini krajev je sončno, pihal pa jugozahodnik. Že jutri pa bomo občutili vpliv ohladitve, pooblačilo se bo, predvsem proti večeru pa se bodo pojavljale tudi krajevne padavine.