Search
Close this search box.

Prihaja hladna fronta, možni močni krajevni nalivi

Danes bo v vzhodnih krajih deloma sončno in povečini suho. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo tudi nekaj dežja. Pihal bo južni do jugozahodni veter, ob morju se bo krepil jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20, na vzhodu in ob morju do 23 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo sprva deloma jasno, le v hribovitih zahodnih krajih bo občasno deževalo. Popoldne se bodo padavine na zahodu okrepile in do večera zajele vso Slovenijo. Vmes bodo lahko tudi nevihte z močnimi nalivi. Pihal bo okrepljen južni do jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 19 do 24, na vzhodu do 26 stopinj Celzija.

Opozorilo: V soboto dopoldne bo morje poplavilo nižje ležeče dele obale. Ob prehodu hladne fronte so v soboto popoldne možni močni krajevni nalivi.

Obeti: V nedeljo bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno nekaj dežja. Še bo pihal jugozahodnik. V ponedeljek se bodo padavine na zahodu okrepile in občasno segle tudi nad osrednjo in južno Slovenijo.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem je globoko ciklonsko območje. Vremenska fronta se prek Francije bliža Alpam in bo jutri popoldne dosegla naše kraje. Pred njo z jugozahodnimi vetrovi k nam doteka vse toplejši in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih vzhodno od nas deloma sončno, drugod pa spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v Alpah in na Dinarskem gorstvu bo občasno deževalo. Ob severnem Jadranu se bo krepil jugo. V soboto bodo padavine od zahoda postopno zajele vse sosednje pokrajine, vmes bodo tudi nevihte. Pihal bo okrepljen veter južnih smeri, ob Jadranu jugo.

Biovreme: V petek se bo obremenitev zaradi vremena krepila, kazala se bo s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo. V soboto bo vremensko obremenitev občutilo veliko ljudi.