Pridružite se projektu Razdeljevanja hrane občanom Raven na Koroškem

Občina Ravne na Koroškem vabi, da se pridružite projektu Razdeljevanja hrane občanom Raven na Koroškem, ki zagotavlja osnovne življenjske potrebščine tistim občanom, ki si jih sami ne morejo zagotoviti ali pa vsaj ne v zadostni meri. Vabijo vas, da sodelujete pri razdeljevanju viškov hrane. Hkrati pozivajo vse občanke in občane, ki bi tovrstno pomoč potrebovali, da se jim oglasijo oziroma jih o tem obvestijo.
občina ravne nova slika

Projekt že od leta 2016 izvaja Koroški Medgeneracijski center, v sodelovanju z Občino Ravne na Koroškem in Lions Klubom. Viške hrane donirajo podjetja Tuš, Spar, Lidl, Pekarna Zeciri Ravne, Koroške pekarne, Slaščičarna Polanšek in Mercator, je navedeno na spletni strani Občine Ravne na Koroškem.

Vsak večer, po prevzemu pri donatorjih, hrano med 20.30 in 21.30 razdelijo uporabnikom. Invalidom, starejšim, bolnim in pomoči potrebnim uporabnikom hrano po 21.45 uri dostavijo na dom.

Izvajalci projekta vabijo, da dnevno, med 21. in 24. uro, sodelujete pri razdeljevanju viškov hrane. Za vse podrobnejše informacije pokličite Boruta, na telefonsko številko: 031 603 860.

“S programom Razdeljevanja hrane letno samo v Občini Ravne na Koroškem preprečimo, da bi romalo med odpadke okrog 20 ton hrane. Hvala, ker dokazujete, da so Ravne na Koroškem srce Koroške, ker ga delamo ljudje s srcem in čutom za soljudi,” je v povabilu, ki je objavljeno na spletni strani Občine Ravne na Koroškem, zapisal župan dr. Tomaž Rožen.

Hkrati pozivajo vse občanke in občane, ki bi tovrstno pomoč potrebovali, ali če veste za koga, ki navedeno pomoč potrebuje, da pokličete na telefonsko številko 031 603 860 (med 19. in 20. uro) ali 02 82 80 880 (med 9. in 12. uro). Na razpolago so vam od od ponedeljka do petka.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.