Pridruži se Kariernem dnevu kot ‘karierni ambasador’

O karierni orientaciji se premalo govori – veliko mladih pa je, ko se mora odločiti za poklic, zmedenih. Na voljo je veliko informacij, ki so v glavnem usmerjene v to, kaj bo kdo študiral – bistvo, ki je, kakšen poklic bo po študiju opravljal, pa se izgubi!

6ffa065634b02c07506d37e072a9ff8b

Z Nefiks kariernim dnem bi radi mladim, staršem in učiteljem osvetlili zavedanje, da je študij POT in ne CILJ, ter jim pomagali gledati daljnosežno, do poklica, ki ga bodo mladi v prihodnosti opravljali. Izbira karierne poti je avtonomna odločitev mladega, ampak, pri njej mu moramo z zgledi, informacijami, izkušnjami in odpiranjem poti pomagati vsi.

Pobudi se je pridružil tudi raper Zlatko, ki bo s svojo osebnostjo in skladbo mlade nagovarjal.

Karierni dan bo potekal 2.3.2016, za izvajanje aktivnosti pa potrebujemo prostovoljce – »karierne ambasadorje«. To so lahko učitelji, dijaki, karierni svetovalci in študentje, ki so vsak na določeni šoli pripravljeni izvesti eno od sledečih aktivnosti:

– osnovna zadolžitev:  zavrteti skladbo znanega slovenskega raperja, ki bo posneta posebej za Karierni dan (npr. med glavnim odmorom) in predstavitev spletne strani Kariernega dneva učencem (plakat na oglasni deski, letaki …)

Dodatne možnosti – če ambasadorji zmorejo in želijo, po predhodnem dogovoru s šolami izvedejo: 

a)  če so učitelji: na začetku ure predstavijo svojo karierno pot in povedo, kakšna dela in kje se še lahko zaposlijo posamezniki z enako izobrazbo

b) kratko Karierno delavnico (45 minut), ali

c)  daljšo delavnico, ki bo temeljila na pogovoru z različnimi delodajalci  (90 minut).

Za vsako od aktivnosti boste dobili gradiva vnaprej, pomagali pa vam bomo tudi pri pripravi.

 

V Zavodu Nefiks verjamejo, da vam njihovo povabilo predstavlja zanimiv izziv, ki se ga boste z veseljem lotili in s tem naredili veliko dobrega za mlade in svojo socialno mrežo!

 

PRIJAVI SE TUKAJ!

Prijave zbirajo do 29. januarja 2016

 

KONTAKTNA OSEBA:

Suzana Tahiri

suzanatah@gmail.com

tel: 040 841 326 

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.