Pri spomeniku NOB na Štengah pod Peco se je zbralo okoli 60 pohodnikov (FOTO)

Pohodniki so se danes podali že na tradicionalni pohod po poteh Koroškega bataljona, ki se je letos zaključil pri spomeniku NOB na Štengah pod Peco.
235144412_532257258102655_5896809423914356947_n

Tudi letošnji pohod so pripravili v okviru tradicionalnega Koroškega turističnega tedna, ki ga pripravljajo občina Črna na Koroškem v sodelovanju s Turističnim društvom Črna ter društvi, organizacijami in posamezniki iz kraja. Prireditev z naborom tradicionalnih, športnih, kulturnih in zabavnih prireditev se bo sicer zaključila v nedeljo, danes pa je med drugim potekal tudi Pohod po poteh Koroškega bataljona, ki se ga je po besedah organizatorjev udeležilo okoli 60 pohodnikov.

Gvido Jančar, predsednik ZB za vrednote NOB Črna na Koroškem

Gvido Jančar, predsednik ZB za vrednote NOB Črna na Koroškem, je ob tem povedal, da so nekateri pohodniki do spomenika na Štengah prišli peš iz Črne, nekaj pa jih je prišlo na prizorišče dogajanja iz Mežice.

Nekateri so tudi zaplesali

Jančar je prisotne tudi na kratko pozdravil in spregovoril o spominih iz preteklih let. Dogajanje so popestrili člani Harmonikarskega orkestra KD Prežihov Voranc. Organizatorji pa so poskrbeli, da so se se udeleženci pohoda lahko tudi okrepčali.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.