Search
Close this search box.

Pri projektu dolgotrajne oskrbe na Koroškem sodelovala tudi slovenjgraška bolnišnica

V Koroškem domu starostnikov Dravograd – Črneče s koncem tega meseca zaključujejo dvoletni Pilotni projekt Dolgotrajne oskrbe, v katerem je kot partner odlično in z uspehi sodelovala tudi Splošna bolnišnica Slovenj Gradec.

Na tiskovni konferenci pretekli teden, je svoje delo znotraj projekta predstavila tudi prim. Cirila Slemenik Pušnik dr. med. na področju telemedicine. S polovično zaposlitvijo je v projektu sodelovala tudi Sara Gutovnik, dipl. med. sestra z namenom, da se pacientu že ob odpustu vzpostavi sistem pomoči, ki mu bo v domačem okolju omogočil čim večjo stopnjo samostojnosti.

Kot smo že poročali je bilo v okviru projekta, pri katerem je s Koroškim domom sodelovalo več partnerjev s področja zdravstva in sociale, so testirali veliko predlogov rešitev, med drugim enotno vstopno točko, novo ocenjevalno orodje za oceno upravičenosti do dolgotrajne oskrbe in nove storitve.

V okviru projekta je bilo na Koroškem zaposlenih 20 sodelavcev različnih strok, ki so v dveh letih prejeli 634 vlog za oceno upravičenosti, od tega je bilo kot upravičenih do dolgotrajne oskrbe ocenjenih 466 vlog. Med temi so nato pri več kot 200 upravičencih izvajali različne storitve, preostalo pa predstavljajo uporabniki, ki so bili vključeni v različne programe. Projekt je potekal v šestih koroških občinah.

Preberite še: Projekt dolgotrajne oskrbe na Koroškem z več predlogi za področni zakon

VIR: SBSG, STA

Dogodki