Pri belgijskemu vozniku na počivališču Lopata odkrili 34 nezakonitih prebežnikov

V nedeljskem skupnem poostrenem nadzoru Finančnega urada Celje in celjskih policistov na avtocestnem počivališču Lopata je ekipa finančnega urada med kontrolo belgijskega voznika kombiniranega vozila odkrila, da v tovornem delu vozila prevaža 34 nezakonitih migrantov, so sporočili s PU Celje.
Ilegalni prebežniki1

V včerajšnjem skupnem poostrenem nadzoru Finančnega urada Celje in policistov Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Celje je ekipa Finančnega urada Celje na avtocestnem počivališču Lopata, smer Maribor – Ljubljana, kontrolirala 34-letnega belgijskega voznika kombiniranega vozila.

V postopku je bilo ugotovljeno, da je belgijski voznik v tovornem delu vozila prevažal 34 ilegalnih prebežnikov, državljanov Iraka, Irana in Turčije.

34-letnemu vozniku so odvzeli prostost in ga pridržali. Kazensko ga bodo ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje državne meje ali ozemlja države. Za 34-ilegalnih prebežnikov poteka postopek vrnitve hrvaškim varnostnim organom. 34-letnemu vozniku grozi do 15 let zaporne kazni.

Vir: PU Celje

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.