Prevozi šolarjev v MOSG: Starši naj, če je le mogoče za varen prihod in odhod iz šole poskrbijo sami

Šolarji od 1. do vključno 9. razreda osnovne šole se bodo po končanih počitnicah ponovno vrnili k pouku, ki bo potekal v prostorih šol. Iz slovenjgraške občine ob tem sporočajo, da se bodo prevozi otrok v in iz šole izvajali z istimi vozili in na vseh relacijah, kot so se izvajali pred epidemijo. Ob tem pa poudarjajo, da naj starši, če je le mogoče za varen prihod in odhod iz šole v čim večji meri poskrbijo sami.

“Preoblikovanja relacij, preoblikovanja števila otrok v vozilu, novih razporedov šolarjev vozačev po relacijah in/ali naročil novih dodatnih vozil, zaradi velikega števila otrok, vključenih v prevoz, ni mogoče organizirati,” pravijo na občini in dodajo, da prav tako ni mogoče pripraviti individualnega načrta vključitve v organiziran prevoz, zato starše prosijo, da upoštevajo predlog ministrstva ter za varen prihod in odhod iz šole v čim večji meri poskrbijo sami.

Ob tem še opozarjajo, da prevozniki in občina v primeru vključitve vseh otrok v prevoz, ne moreta zagotoviti celovitega zasledovanja upoštevanja ukrepov za preprečevanje okužbe za organizirane osnovnošolske prevoze z avtobusi in kombiji. Še posebej to velja pri zagotavljanju medsebojne razdalje med potniki. “V primeru, da bi vsi otroci uporabljali prevoz, se bi tveganje za okužbo znatno povečalo,” dodajajo.

Na občini pa ob tem dodajajo, da v kolikor starši prevoza sami ne morejo zagotoviti in bodo otroka vključili v organiziran prevoz, ga morajo seznaniti z vsem poznanimi priporočili NIJZ. “Prevozniki bodo morali tudi slediti uporabi organiziranega šolskega prevoza, voditi dnevno evidenco vključenih otrok v prevoz in sedežni red,” še poudarjajo na slovenjgraški občini.

Mestni svet Mestne občine Slovenj Gradec je na seji dne 10. februarja 2021 sprejel sklep, na osnovi katerega bodo starši do zaključka šolskega leta 2020/2021 oproščeni plačila doplačila prevoza.

VIR: MOSG

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije