Search
Close this search box.

Previdno, če se odpravljate od doma, ceste so spolzke

Danes, 18. januarja 2024, so ceste zaradi dežja in nizkih temperatur marsikje zelo spolzke.
Fotografija je simbolična

Zaradi nizkih temperatur in padavin, ki so že v noči zajele celotno Koroško, so danes, 18. januarja 2024,  ceste in ostale površine ponekod v jutranjih urah poledenele, zdaj pa so zaradi dežja ponekod zelo spolzke.

Bralci so nas obvestili, da so cestišča po celotni Koroški precej spolzka, zato previdnost zagotovo ne bo odveč, če se odpravljate na pot.

Vse ceste na Koroškem naj bi bile za zdaj prevozne, je pa cesta proti mejnemu prehodu Reht zelo spolzka, prav tako cesta iz Črne na Koroškem proti Slemenu, zato dodatna previdnost ne bo odveč, če se odpravljate v to smer.

Spolzki in poledeneli so tudi nekateri pločniki in ostale površine, namenjene pešcem, zato obstaja večja nevarnost za zdrse in padce.

Vremenska napoved predvideva, da bodo padavine tekom dopoldneva postopoma ponehale, prav tako naj bi se preko dneva nekoliko dvignile temperature.

Že v noči na petek naj bi se padavine znova okrepile, do jutra naj bi predvidoma zajele celotno Slovenijo. Meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije spustila do nižin, snežilo naj bi tudi na Koroškem.

Dogodki

Danes, 18. januarja 2024, so ceste zaradi dežja in nizkih temperatur marsikje zelo spolzke.