Preverite, koliko snega bo zapadlo pri vas

Glede na zadnje izračune meteoroloških modelov se bo meja sneženja v nedeljo zvečer ponekod res spustila do nižin, a bo količina padavin zelo majhna, padavine pa bodo hitro ponehale, zato snežne odeje po nižinah ni pričakovati. Tudi višje bo snega zelo malo.
sneg Črna

Nad našimi kraji se nahaja ciklonsko območje, ki slabi. Prav tako je nad zahodno in severno Slovenijo vremenska fronta, ki stagnira. Nad severno Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Na jugu Biskajskega zaliva je nastal nov ciklon, ki se bo do jutri “izstrelil” preko Pirenejev proti severu Italije in severu Balkana ter vplival na vreme pri nas, je navedeno na spletnem portalu Neurje.si.

Podrobnejša napoved razvoja vremena pri nas

Zvečer se bo glavnina padavin iz zahodne Slovenije preselila nad severno Slovenijo. Meja sneženja se bo v severni Sloveniji spustila do okoli 700 m nadmorske višine. Ponoči bodo padavine v severni Sloveniji ponehale, ponekod na zahodu in jugu pa bo do zgodnjih jutranjih ur še občasno rahlo deževalo, nad okoli 800 m pa rahlo snežilo. Proti jutru bodo padavine prehodno povsod ponehale, ponekod se bo prehodno delno razjasnilo a le za kratek čas. V nekoliko višjih legah Koroške in Gorenjske, nad okoli 900 m nadmorske višine, lahko danes zvečer in ponoči zapade do 5 cm mokrega snega, v gorah, kjer bo temperatura pod lediščem pa lokalno do okoli 15 cm novega snega, piše portal Neurje.si,

V nedeljo se bo v zgodnjih dopoldanskih urah od juga oblačnost ponovno zgostila. Proti poldnevu se bodo v južni Sloveniji začele pojavljati rahle padavine, ki se bodo popoldan razširile nad večji del Slovenije. Največ padavin bo v južni in vzhodni Sloveniji, najmanj pa na Gorenjskem in Primorskem.

Do poznega večera bodo padavine od zahoda postopno že ponehale. Sprva bo meja sneženja nad okoli 600 m nadmorske višine, proti večeru pa se bo ponekod spustila do nižin, a bo količina padavin premajhna, le te pa bodo tudi prehitro ponehale, da bi se sneg oprijel razmočenih tal. V nekoliko višjih legah lahko ponekod na Koroškem, Štajerskem, Dolenjskem, Notranjskem in v Zasavju zapade do 5 cm novega snega, še največ na Kočevskem, po Gorjancih in na območju Pohorja. Po nižinah snežne odeje do ponedeljka zjutraj ni pričakovati. 

Vir: Neurje.si

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije