Search
Close this search box.

Preverite kaj prinaša “Poletje v mestu” ta konec tedna

Tudi ta konec tedna vas v Slovenj Gradcu čaka zelo pestro dogajanje. Med drugim bo za vas prepevala Eva Hren, nastopil bo izjemni Uroš Perić, na Kope pa nedelja prinaša že 5. Holcerčkov festival.

Spored dogajanja v petek, 7. julija 2023

Ob 16. uri vas čaka Dan zabave Colatio – Colatio Fun Petek in sicer v Royal Caffé & Colatio sladoledarni in vse vmes na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu. Najmlajši se bodo lahko zabavali na napihljivih igralih, uživali v poslikavi obraza, potekal bo Magic SHOW Čarovnika Luke Malenšeka, pa barman show, promocija otroškega sladoleda Colatio in še in še…

ob 19. uri vabljeni na pravo vaško veselico z S.O.S. Kvintetom, ki letos obljubljajo pravo gavdo. Kulturno društvo Podgorje skupaj z Vaško skupnostjo Podgorje, športnim društvom, gasilskim društvom, prijatelji, vaščani in vaščankami Podgorja pripravlja nadvse zanimive dogodke
ob praznovanju praznika Vaške skupnosti.

Foto: Fb SOS kvintet

Ob 21. uri pa bosta nastopila Eva Hren in Goran Rukavina Band in to v očarljivem ambientu Rotenturna.

V življenju vsakega pride čas, ko ne želi nič drugega kot živeti sebe: igrati sebe, peti sebe.
Glasba za album Hvala, ker si je delo preteklih dveh let. Ravno v tem času je pevka in kitaristka Eva Hren srečala odličnega glasbenika in komponista Gorana Rukavino in začele so se kreirati ideje za novo glasbo. Glasbo, pisano na njeno kožo, kjer končno združuje moč glasu in kitare, podprto z vrhunskimi
glasbeniki. In včasih boleče resničnimi in komično zrelimi besedili Špele Vintar. 5-članska zasedba vas bo popeljala v akustični svet, kjer se melodije poigravajo tako z jazz, etno in pop elementi.

Spored dogajanja v soboto, 8. julija 2023

Ob 9.30 uri v Rotenturnu Zgodbarka pripoveduje: Kako je čarovnica pregnala lovce na zmaje. Zgodbarka in gospod Muzika bosta razgrnila zabavno in tudi malce napeto zgodbo o stari čarovnici, ki živi sredi temnega gozda in kuha čarobne napoje. Blizu njene hiše živijo zmaji, ki jih ima čarovnica zelo rada. Ko izve, da se po gozdu klatijo divji lovci, ki hočejo ukrasti zmajeva jajca, se strašno razhudi. Lovcem začne nastavljati čarovniške pasti, pri tem pa potrebuje pomoč pogumnih otrok.

Od 15. ure dalje se bo odvijala etnološka prireditev ob praznovanju praznika Vaške skupnosti Podgorje. Za vas pripravljajo: Konjeniško parado, Podgorsko odprto kuhinjo, Tržnico lokalnih pridelkov in izdelkov, Gasilskim tekmovanjem, Slavnostno otvoritvijo prenovljenega kulturnega doma, Koroški deželni teater bo odigral igro: Kje je Shakespeare? … in še več, vse v duhu ohranjanja običajev naših prednikov.

Ob 21. uri pa vas čaka še en glasbeni presežek v Rotenturnu, ko bo nastopil Uroš Perić in Big Band RTV Slovenija. Uroš Perić, izvrsten in edinstven glasbenik, pianist, aranžer, tekstopisec, umetnik v polnem pomenu besede, ki mu ni para, slovi kot izjemen vokalist in interpret pesmi iz zlate dobe bluesa, jazza in soula. Je eden najplodnejših in najuspešnejših slovenskih glasbenikov doma in v tujini. Svetovni glasbeni kritiki so ga oklicali kot enega redkih belcev, ki premore vokal, stil in dušo črnskih glasbenikov.

Perićevo igranje, ki ga lahko brez zadržkov primerjamo z zvenom odličnega Gena Harissa, je polno elementov jazza in bluesa. Med glasbeniki svetovnega formata, ki so Perićevemu ustvarjanju pustili največji pečat, zagotovo izstopa Ray Charles, zaznamovali pa so ga tudi: Nat King Cole, Aretha Franklin, Ben Webster, Dinah Washington, Gene Harris, Erroll Garner, Gladys Knight, Donnie Hathaway, Quincy Jones, David Fathead Newman, Hank Crawford, Billie Holliday, Otis Redding, Sam Cooke … Z izrazito obarvanim vokalom in značilnim načinom gibanja ter igranja na klavir Perić pri občinstvu vedno znova izzove stoječe ovacije in jih ponese do evforične navdušenosti.

Foto: Barbara Polutnik Brusnik

Spored dogajanja v nedeljo, 9. julija 2023

V nedeljo bo potekala uradna otvoritev poletne sezone na Kopah in tam se bo odvijal že 5. Holcarškov poletni festival, ki prinaša veliko zanimivega in pestrega dogajanja za celo družino. Zabavali vas bodo tudi Čuki in Ribič Pepe.

V Alpaka Landu vas čaka Hatha joga (klasična) z alpakami, ki bo zagotovo posebno doživetje.

Vabljeni!

Dogodki

Tudi ta konec tedna vas v Slovenj Gradcu čaka zelo pestro dogajanje. Med drugim bo za vas prepevala Eva Hren, nastopil bo izjemni Uroš Perić, na Kope pa nedelja prinaša že 5. Holcerčkov festival.