Search
Close this search box.

Prevalje: Ob izbruhu epidemije zaživelo novo informativno mesto

Za hitrejše obveščanje in boljšo preglednost občanov glede pomembnih informacij v zvezi z novim koronavirusom so na Občini Prevalje za čas izrednih razmer odprli novo spletno stran, kjer so na enem mestu zbrane vse najpomembnejše informacije v zvezi z epidemijo. Na Facebooku je zaživela tudi stran Občine Prevalje.

Vse potrebne informacije dobite na njihovi spletni in Facebook strani.

Na Prevaljah so zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni Covid-19 sprejeli naslednje ukrepe:

Prepovedi:

  • Prepovedana je uporaba otroških igral in športnih igrišč na območju občine.
  • Prepovedan je vstop v Družbeni dom Prevalje. Vstop se dovoli samo zaposlenim v Občinski upravi Občine Prevalje, organom zaščite in reševanja ter povabljenim.
  • Prepovedano je kakršnokoli kurjenje v naravi. Na občini so pojasnili, da je poveljnik Civilne zaščite Občine Prevalje izdal Odredbo o prepovedi kurjenja v naravnem okolju na področju Občine Prevalje, ki velja do preklica. Odredba pa je bila sprejeta z namenom, da je javna gasilska služba pripravljena za morebitno pomoč prizadetim zaradi širjenja epidemije koronavirusa.

Individualno varstvo:

Individualno varstvo bo Občina Prevalje zagotavljala zdravim otrokom staršev, ki sta oba zaposlena v dejavnosti, določeni na podlagi okrožnice pristojnega ministrstva. Po pridobljenih podatkih občani Občine Prevalje trenutno ne potrebujejo individualnega varstva otrok.

Pomoč občanom:

  • podjetje PRINTINK.si – kartuše in tonerji (Ozbej Pori) je pripravljeno brezplačno natisniti učno snov otrok, ki se v teh dneh šolajo doma. Za Prevaljčane, ki nimajo dostopa do tiskalnika natisnejo gradivo in ga dostavijo v poštni nabiralnik. Gradivo za tisk lahko pošljete skupaj z naslovom za dostavo na e-naslov: print@printink.si;
  • podjetje Kamot.si ponuja brezplačne prevoze s posebej preurejenim vozilom, kjer je ločena kabina šoferja.
  • Na Občini Prevalje so zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa uvedli možnost nudenja pomoči starejšim in obolelim občanom, ki so v domači oskrbi in nimajo možnosti zagotovitve oskrbe s hrano in drugimi nujnimi zadevami. Vsi, ki potrebujejo pomoč, lahko pokličejo na dežurno telefonsko številko 030 738 197 ali pošljejo sporočilo na e-naslov: obcina@prevalje.si.
  • Uvedli so tudi nov sistem medsebojne pomoči, ki temelji na koordiniranem prostovoljstvu. Vsi, ki bi želeli pomagati se lahko prijavijo tukaj Vsi, ki pomoč potrebujejo pa tukaj.
  • Nevladna humanitarna organizacija Ozara Slovenija, ki ima pisarno na Ravnah na Koroškem bo po svojih močeh pomagala in prisluhnila tudi občanom Prevalj, ki bi si želeli pogovora. Psihosocialno pomoč in informiranje nudijo preko telefona in elektronske pošte. Pokličete jih lahko od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro na telefonski številki 031 526 848 ali 028750630 ali pišete na e-naslov: barbara.susnik@ozara.org.

VIR: Občina Prevalje