Search
Close this search box.

Prevaljčan ponovno med najbogatejšimi Slovenci

Sto najbogatejših Slovencev je še dodatno povečalo svoje premoženje in ima zdaj v lasti 5,7 milijarde evrov, že peto leto zapored pa na vrhu lestvice najbogatejših Slovencev, ki jo vsakoletno pripravlja revija Manager, najdemo zakonca Izo in Sama Logina (689 milijonov evrov), glavna ustanovitelja podjetja Outfit7. Podjetje, ki je najbolj poznano po mobilni aplikaciji Talking Tom and Friends, sta sicer v začetku lanskega leta za milijardo evrov prodala kitajskemu holdingu United Luck Group.

Na drugem mestu ostaja Sandi Češko (334 milijonov evrov) iz podjetja Studio Moderna, ki je svoje premoženje v primerjavi z lanskim povečal za deset odstotkov, medtem ko je na tretjem mestu ponovno najbogatejši Korošec in soustanovitelj prej omenjenega podjetja Outfit7, Prevaljčan Marko Pistotnik (210 milijonov evrov).

Med stotimi najbogatejšimi Slovenci najdemo še tri Korošče, na 27. mestu je letos končal Bogomir Auprih (47,3 milijona evrov), direktor in 16-odstotni lastnik podjetja TAB Mežica. Za osem milijonov je svoje premoženje povečal Mežičan Herman Rigelnik (29 milijonov evrov), napredoval je na 66. mesto. Rigelnik je bil sicer prvi predsednik državnega zbora, javnosti pa je poznan tudi kot en izmed ustanoviteljev Foruma 21. Po zaslugi TAB-a se je premoženje v primerjavi s preteklim letom povečalo Janezu Pačniku (25,2 milijonov evrov), letos je pristal na 95. mestu.

Za konec še lestvica desetih najbogatejših Slovencev:

  1. Iza in Samo Login – 689 milijonov evrov
  2. Sandi Češko – 334 milijonov evrov
  3. Marko Pistotnik – 210 milijonov evrov
  4. Joc Pečečnik – 194 milijonov evrov
  5. Tatjana in Albin Doberšek – 183 milijonov evrov
  6. Družina Lah – 152 milijonov evrov
  7. Igor Akrapovič – 129 milijonov evrov
  8. Damian Merlak – 124 milijonov evrov
  9. Gabrijel in Petra Rejc – 118 milijonov evrov
  10. Bogomir Strašek – 105 milijonov evrov

Dogodki