Search
Close this search box.

Pretok Drave narašča, oglasile so se sirene

Po poročanju STA ob premikanju vremenske fronte čez Slovenijo trenutno po državi težave povzročajo predvsem močan veter in nekateri narasli vodotoki. Zaradi podrtega drevja je zaprtih več cest, nekatere so poplavljene. Tudi ponekod na avstrijski strani meje so popolne zapore cest. Skladno z napovedmi narašča pretok Drave, izdano je rdeče hidrološko opozorilo.

https://www.koroskenovice.si/obvestila/za-vas-spremljamo-pretok-reke-drave/

Ob 3.30 uri je reka Drava prestopila svoje bregove in zalila cesti na obeh straneh. V Dravogradu se v jutranjih urah oglasile sirene. Drava narašča. Pretoki reke Drave ob 06.03 HE Dravograd 1435 m3/s, HE Vuzenica 1553 m3/s, HE Vuhred 1627 m3/s, HE Ožbalt 1513m3/s, HE Fala 1750 m3/s. Pretok bo še naraščal in že dopoldne dosegel med 2000 in 2200 kubičnimi metri na sekundo. Krajane pozivajo, da naj spremljajo dogajanje in umaknejo predmete in avtomobile na višje ležeče površine.

Upoštevajte navodila pristojnih služb. Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah, saj se le te ponekod zaprte.

“Trenutno stanje je obvladljivo, kar pomeni, da z včerajšnjimi izvedenimi protipoplavnimi ukrepi zadržujemo vodo pred vdorom v objekte na Ribiški poti in pri policijski postaji. Gasilske enote so v pripravljenosti in bodo aktivirane za potrebe evakuacije in nadzora nad stanjem”, sporoča štab CZ Dravograd.

Za vas bomo dogajanje spremljali tudi na naši strani.