Pretekli teden pričeli s toplotno sanacijo koče na Grohotu in njeno celotno obnovo

Priljubljeno turistično in planinsko postojanko so že začeli prenavljati. Dela na Koči bodo potekala celotno leto. Z investicijo in obnovo bodo končali do konec tega leta. Investitor je PD Mežica ter Ministerstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, izvajalec del pa podjetje Pecacomerc d.o.o., Mežica.

Planince obveščajo, da so v preteklem tednu pričeli z energetsko sanacijo priljubljene planinske postojanke koče v Grohotu, , zato obiskovalce prosijo strpnosti in predvsem pazljivost v okolici koče. Njihovi izvajalci se bodo trudili, da bodo dela potekala nemoteno, oskrbnika pa bosta, kot vedno poskrbela, da bodo obiskovalci kljub delom odhajali zadovoljni.

Predvidena je izolacija podstrešja in ureditev strehe, zamenjava vseh dimniških tuljav, ureditev prezračevanja, celotna zamenjava oken in vrat, odklop in toplotna izolacija podzemnih delov koče, zamenja vodovodne inštalacije in montaža varčnih sistemov za porabo pitne in sanitarne vode, sanacija wc- jevin umivalnice z montažo žetoner, ureditev elektro omaric in zamenjava vseh svetlobnih teles z led razsvetljavo, zamenjava radiatorjev z montažo termostatskih ventilov in delna sanacija kotlovnice, ureditev in sanacija gostinskega dela ter ureditev eko kotičkov.

Koča v Grohutu je bila dograjena leta 1973. Komaj trinajst let po dograditvi jo je popolnoma razrušil snežni plaz. Planinsko društvo je bilo takrat postavljeno še pred eno veliko preizkušnjo. Na pobudo sosednjih planinskih društev, Planinske zveze Slovenije, Koroškega meddruštvenega odbora planinskih društev in skupščine Ravne na Koroškem, da bodo investicijo sofinancirali, je društvo kljub vsemu sprejelo izziv in se lotilo gradnje nove koče, na lokaciji nekaj nižje od tiste, kjer je stala prvotna postojanka. Po pridobitvi uporabnega dovoljenja je bila koča prvič uradno odprta v letu 1992 in vse do danes.

Med sanacijo bo odprta po predvidenem planu od 1.6.2022 do 30.8.2022 vse dni. Vse pohodnike naprošajo, naj bodo strpni saj bo občasno moteno delovanje koče. Vsi kateri želijo koristiti nočitev morajo obvezno predhodno poklicati Slavko 041 417 951, ter se pozanimati o stanju na koči.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije