Search
Close this search box.

Pretekli konec tedna je na Koroškem gostoval najbolj priljubljen duhovnik v Sloveniji

S svojim nalezljivim smehom, mladostno energijo, predvsem pa življenjsko in duhovniško strastjo je brez dvoma povsem prevzel tudi občinstvo na Ravnah na Koroškem.

Katoliški duhovnik mlajše generacije je širši javnosti postal prepoznaven prek spleta, predvsem zaradi preprostega in prisrčnega nagovarjanja številnih sledilcev.

Takole so zapisali na facebook profilu Vas Strojna: “Veliko pohval smo Strojanci že prejeli, zagotovo pa ena izmed najbolj navdihujočih prihaja s strani župnika Martina Goloba, ki pravi: “Hvala Bogu, da obstajajo takšne skupnosti!”

V petek, 21. aprila 2023 se je najbolj priljubljen duhovnik v Sloveniji mudil v Vaškem centru Strojna – na Ravnah na Koroškem. Občinstvo ga je toplo sprejelo, on pa je tudi tukaj navduševal množico ljudi. V dobri uri pogovora, ki ga je izvrstno vodila Petra Makuc, ni manjkalo globokih misli, Martin Golob pa je vse skupaj začinil še z dobro mero humorja.

Pravi, da mu je pri njegovem poklicu najbolj všeč stik z ljudmi in svoboda. Dodaja: “Zaradi ljudi sem tu. Da sem človek človeku. Ljudje so mi res pri srcu. To je najlepše. In potem vera, ki mi osebno veliko pomeni in zato nagovarjam ljudi, da je lepo biti veren, k temu jih spodbujam. Torej gre tudi za nauk in oznanjevanje.”

Tole pa je eden od komentarjev navdušenega obiskovalca: “Čudovit večer je bil, lepo smo se imeli in Martin je legenda.”

V sodelovanju založbe Družina in spletnega portala Aleteia.si je ne dolgo nazaj izšla knjiga njegovih misli in spodbud z naslovom Na spletni prižnici. Zadnje tedne jo predstavlja po širni Sloveniji. Z občudovanjem jo je sprejelo tudi občinstvo na Ravnah na Koroškem.

Obisk izjemno karizmatičnega duhovnika nikogar ni pustil ravnodušnega. To je bil večer, ki ga bodo mnogi pomnili v svojem srcu in mislih še dolgo.

Vir: Darja Krevzelj

Dogodki

S svojim nalezljivim smehom, mladostno energijo, predvsem pa življenjsko in duhovniško strastjo je brez dvoma povsem prevzel tudi občinstvo na Ravnah na Koroškem.