Prešiček: Še pred 8. februarjem bo vložena interpelacija ministra za kulturo Simonitija

Še pred 8. februarjem bo po napovedi Dejana Prešička iz SD vložena interpelacija ministra za kulturo Vaska Simonitija. Kot je dejal v izjavi za medije, bo to verjetno "eno največjih daril", ki jih lahko dajo slovenski kulturi. Vlada namreč s svojimi dejanji po Prešičkovi oceni ogroža vitalna področja v državi.
FOTO: MK

Ministru Simonitiju v opozicijskih vrstah med drugim očitajo, da ni vzpostavil nikakršnega dialoga s kulturniki, da je odločbe samozaposlenih vzel v svoje roke, da filmskemu področju niso bila izplačana s pogodbo zagotovljena sredstva. “Imamo primere v drugih državah, v katerih kulturnice in kulturniki z ministrstvom iščejo rešitve, ki so dobre za to področje,” je pojasnil.

Prav tako jih moti pomanjkanje vizije, kako prebroditi zdravstveno krizo, kako bo zaživel ta sektor in kako bodo začeli ljudi spet spuščati v koncertne dvorane in gledališča. Razlogov za interpelacijo, ki jo SD pripravlja skupaj s partnerji v opoziciji, je po njegovih besedah več kot dovolj.

V opozicijskih vrstah sicer pripravljajo tudi interpelacijo ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec, že pred tednom dni pa so vložili interpelacijo ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.