Search
Close this search box.

Prepoved izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil

Vlada je na ponedeljkovi dopisni seji z odlokom prepovedala izvajanje tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil.

Čeprav smo prvotno poročali, da bodo, glede na to, da se s 16. 3. 2020 ne izvaja javni promet ter se priporoča vožnja z osebnim vozilom, lahko vozniki, v kolikor bo potrebno v vmesnem času, opravili tehnične preglede in podaljšali registracije vozil. Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji namreč med drugim predvideva tudi izjeme od začasne prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev. Te izjeme vključujejo tudi druge nujne storitve za zagotavljanje javne varnosti in zdravja, kamor spada registracija vozil, vendar si je vlada premislila in objavila začasno prepoved.

Vlada je z Odlokom začasno prepovedala izvajanje tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter delo v tahografskih delavnicah v Republiki Sloveniji zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19.

Ob začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil so sprva v ponedeljek sporočili, da bo veljavnost teh dokumentov podaljšana do 16. aprila, danes pa so rok veljavnosti podaljšali še za mesec dni.

Vir: Ministrstvo za infrastrukturo

Dogodki