Search
Close this search box.

Premier Cerar obiskal poplavljene Prevalje in se seznanil s projektom zagotavljanja poplavne varnosti

Predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, dr. Miro Cerar je v petek obiskal Koroško. Ogledal si je posledice četrtkovega neurja na Prevaljah in se udeležil predstavitve projekta zagotavljanja poplavne varnosti v porečju rek Drave, Mislinje in Meže.

FOTO: Miro Cerar, Twitter

Ob svojem obisku je dejal, da lahko le s sodelovanjem države in lokalnega okolja dosežemo pozitivne spremembe. “Pomembno je, da se zavedamo, da mora biti država uspešna, da lahko pomaga ljudem,” je dodal. V luči nedavnih poplav na Prevaljah je poudaril, da je pomembno obvladovati naravo do te mere, da poplave ne bodo več ogrožale ljudi, kar pa lahko dosežemo le s preprečevanjem podnebnih sprememb.

Direktor Direkcije RS za vode Tomaž Prohinar je predstavil projekt zagotavljanja poplavne varnosti v porečju največjih koroških rek Drave, Meže in Mislinje. Prva faza projekta se je izvajala v obdobju med letoma 2007 in 2013 in je zajemala del porečja reke Drave. V naslednjih dneh se bodo začela dela druge faze, znotraj katere bodo uredili območji Meže in Mislinje. Projekt je vreden 22,3 milijona evrov.

Po predstavitvi projekta si je premier z ministrico na terenu ogledal lokacijo, kjer se bodo dela izvajala, pridružili pa so se jima tudi županja Občine Dravograd Marijana Cigala, župan Prevalj dr. Matic Tasič, župan Raven na Koroškem dr. Tomaž Rožen in župan MO Slovenj Gradec Andrej Čas.

Dogodki