Prelet čez Koroško za zmago v boju proti virusu

101392437_249885766286709_1959749824332955648_n

S preleti letal po Sloveniji so se danes zahvalili vsem sodelujočim v boju proti epidemiji koronavirusa. Ker pa prelet slovenskih in ameriških vojaških lovcev ni bil predviden nad območjem Koroške in Prekmurja, so se letalci v regijah organizirali sami.

Z akcijo so se simbolično zahvalili vsem zdravstvenim delavcem, pripadnikom civilne zaščite in vsem drugim, ki so med epidemijo novega koronavirusa zagotavljali delovanje osnovnih sistemov v državi. Slovenski in ameriški vojaški piloti so opravili skupen polet nad Slovenijo, policijske patrulje so v tem času v neposredni bližini bolnišnic prižgale modre luči.

Na Koroškem je v znak hvaležnosti vsem, ki so se spopadali z epidemijo, to s tremi svojimi letali storila družba Aviofun na čelu s pilotom Damjanom Cehnerjem. “V znak spoštovanja vsem, ki so se uspešno spopadali s pandemijo ter podporo celotni Koroški, ki je prevečkrat zapostavljena,” so dejali pred poletom.

V Libeličah so vzleteli ob 13.15, prelet pa je nato potekal do Radelj ob Dravi, od tam pa proti Slovenj Gradcu in Mislinji ter nato še po Mežiški dolini do Črne na Koroškem.

Epidemija novega koronavirusa, ki je bila v Sloveniji razglašena od 12. marca, se je uradno končala danes. V Sloveniji smo skupaj v dobrih dveh mesecih uspešno omejili širjenje virusa. Dobra epidemiološka slika je omogočila preklic splošne epidemije, pri čemer pa ostaja zahteva, da še naprej izvajamo nekatere splošne preventivne higienske in druge ukrepe.

VIR: STA, Delo

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.