Search
Close this search box.

Preksavec: V Dravogradu opravili kar 44304 prostovoljnih ur (FOTO)

Praznik Marijinega vnebovzetja je za gasilce, vojake in štab CZ je minil delovno.

Praznik Marijinega vnebovzetja je za nami. Za neše gasilce, vojake in štab CZ je minil delovno. Poškodbe na infrastrukturi in objektih so prevelike, da bi lahko mirno počivali. Ljudje nas še potrebujejo,” je zapisal na svojem Facebook profilu župan Dravograda Anton Preksavec.

Včeraj je bilo na delu skupno 246 gasilcev in vojakov. Skupno so vsi tako gasilci, štab in prostovoljci v teh 12 dneh brez vojakov SV opravili cca. 44304 prostovoljnih ur.

Ur za naš kraj in naše ljudi. Če jih pretvorim v normalen 8 urni delovnik bi ena oseba takšno število ur dosegla v dobrih 15 letih. Podjetje s 50 zaposlenimi takšen fond ur doseže v dobrih 5 mesecih. Mi v dvanajstih dneh,” je zapisal Preksavec.

Uspeli so prodreti do kmetije Kurij in Jelen na Črneški gori, nadaljujeJo z deli na Selovcu kjer so uredili cesto ob Meži ter nadaljevali z deli na cesti do kmetije Modrej. NadaljujeJo proti Pelcu.

Cesta proti Libeličam se odvaža material, če ne bo posebnosti se odpre danes proti večeru. Dela na mostu čez Mislinjo lepo napredujejo, tako da bo končan v predvidenem roku, to je do konca naslednjega tedna. Tudi pri Šilerju se bo pričelo. Niso pozabili. Pa proti Predniku na Selovcu.

“Mogoče sem koga v zapisu izpustil vendar brez bojazni. Vse imamo evidentirano in določene prioritete. Na nikogar ne bomo pozabili. Danes naše ekipe nadaljujejo delo v še večjem obsegu. Veliko cest in plazov je še treba sanirat. Srečno Dravograd. S ❤️ za Dravograd“, je končal svoje poročilo Anton Preksavec.

Fotogalerija

Dogodki

Praznik Marijinega vnebovzetja je za gasilce, vojake in štab CZ je minil delovno.