Predvidoma prihodnji teden uvedba v delo na tretji razvojni osi tudi na Koroškem

Začetek gradnje tretje razvojne osi je vse bližje tudi na Koroškem. Predvidoma v torek, 24. avgusta, bo izbrani izvajalec uveden v delo na sklopu Jenina na območju Mestne občine Slovenj Gradec, so za STA pojasnili na Darsu. Dela bo izvedel izbrani konzorcij družb Pomgrad, Garnol, GGD in Voc Celje za 37,38 milijona evrov.
tovornjak cesta

Dela na sklopu Jenina zajemajo gradnjo trase dela hitre ceste, priključne ceste, viaduktov Jenina in Visočnik, mostu Jenina in še nekatera druga dela. Dars bo dela na sklopu Jenina financiral iz lastnih sredstev, iz naslova zadolževanja in predvidoma tudi iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. Gradbeno dovoljenje za dela na sklopu Jenina je postalo pravnomočno 22. junija letos.

Na severnem delu tretje razvojne osi, ki zajema traso severno od štajerske avtoceste od Šentruperta do Holmca na meji z Avstrijo, gradbena dela že od oktobra lani potekajo na sklopu Gaberke na območju šoštanjske občine. Tako da je Jenina drugi sklop, kjer bodo stekla dela.

Medtem sta naslednja dva sklopa, ki sta najbližje začetku del, sklopa Škalsko jezero in Konovo. Za oba sta v teku postopka javnega naročila za izbiro izvajalca gradbenih del in postopka pridobitve gradbenih dovoljenj.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.