Predstavniki AMZS obiskali Dravograd, kjer so prvi v Sloveniji začeli z izvajanjem novega projekta (FOTO)

Včeraj se je na obisku v Dravogradu mudil generalni sekretar AMZS mag. Jure Kostanjšek z ekipo. V Dravogradu so namreč prvi v Sloveniji, kjer AMZS začenja izvajati pilotni projekt Star Rating for Schools.
225849013_2026204810867162_7528984065486569297_n

Ekipa AMZS je skupaj s predsednikom AMD in SPVCP občine Ferdom Abrahamom opravila ogled več lokacij. Predstavniki AMZS ter Avto-moto društva Dravograd so izvedli prvi terenski ogled prometne infrastrukture in prometne ureditve območja šol, in sicer so obiskali OŠ Neznanih talcev Dravograd ter OŠ Šentjanž pri Dravogradu.

Kot je povedal Ferdo Abraham, ocenjevanje prometne infrastrukture ter prometne ureditve izvajajo v okviru projekta RADAR po metodologiji iRAP Star Rating for Schools, ki jo podpira tudi mednarodna avtomobilistična zveza FIA z orodjem FIA School Assessment Toolkit. Ocena pa bo po njegovih besedah izdelana v pisni obliki s predlogi izboljšav. AMZS sicer predvideva še ocene območja šestih osnovnih šol v Murski Soboti, Idriji ter Kočevju.

Hvala AMZS, da smo bili prvi. To pa je dokaz dobrega dela društva in sodelovanja z AMZS in ostalimi društvi. Opravljeni so bili ogledi poti tudi na G1-1 in G1-4 ter ostalih cestah bližini OŠ,” je po obisku na Facebooku zapisal Ferdo Abraham, predsednik AMD in SPVCP.

FOTOGALERIJA

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Janez
Janez
1. avgusta, 2021 17:31

V to šolo hodim jaz

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.