Search
Close this search box.

Predsednik Pahor obiskal varovance CUDV Črna (FOTO)

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes obiskal Črno na Koroškem.

V Črni ga je sprejela županja mag. Romana Lesjak, nato pa so se skupaj odpravili obiskat uporabnike in zaposlene v Centru za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem, ki v času epidemije sami izdelujejo zaščitne maske. 

V zavodu so zdelali več kot 1.500 zaščitnih mask za uporabnike in zaposlene, preostale pa je Občina Črna na Koroškem razdelila občankam in občanom.

Predsednik Pahor je zbrane nagovoril preko megafona. Zahvalil se je osebju doma, ki še posebej v teh izrednih razmerah opravljajo izjemno delo in poleg strokovne oskrbe izkazuje tudi človeški odnos, toplino in dobroto, vse to pa je varovancem še posebno v uteho. Kot je dejal, je osebje doma skupaj z lokalno skupnostjo opravilo izjemno delo in zavarovalo dom pred vnosom virusa, kar je sijajen dosežek.

Predsednik republike je v skrbi pred nadaljnjo širitvijo novega koronavirusa priložnosti pozval k postopnemu rahljanju in odpravljanju zaščitnih ukrepov. Navzoče je še spodbudil, naj pazijo drug na drugega, si naklonijo toplo besedo in razumevanje.

Ob koncu je osebju in uporabnikom centra izrekel iskrene besede hvaležnosti, da se tako pogumno borijo s tem izzivom. “Rad bi vam povedal, da bomo vsi, ki v Sloveniji skrbimo za vas, to delali še naprej po naših najboljših močeh,” je povedal in svoj nagovor zaključil z mislijo optimizma, da bo prišel čas, ko se bomo lahko objeli in veselili, da smo skupaj premagali bolezen. “Vse bo še dobro,” je zaključil.





FOTO: Romana Lesjak
FOTO: Romana Lesjak

VIR: Občina Črna na Koroškem, up-rs.si

Dogodki