Search
Close this search box.

Pred vrati spomladanski teden restavracij

Spomladanski Teden restavracij bo od 15. do 24. marca v 111 izbranih slovenskih restavracijah. Začetek sprejemanja rezervacij 4. marca.

Teden restavracij, največji slovenski kulinarični dogodek, 4. marca odpira rezervacije na svoji spletni strani, odvijal pa se bo od 15. do 24. marca v 111 izbranih slovenskih restavracijah.

Sodelujoče restavracije se bodo predstavile s posebnimi meniji po ceni 24 evrov za restavracije z oceno enega srčka. Bolje ocenjene restavracije pa lahko poleg navedene cene uveljavljajo tudi doplačilo za kakovost. V primeru, da imajo dva srčka, je doplačilo dva evra, za tri in štiri srčke pa šest evrov, sporočili organizatorji.

Med sodelujočimi restavracijami letošnjega spomladanskega tedna restavracij so tudi tri restavracije z Michelinovo zvezdico, in sicer Grič, Strelec in Hiša Linhart.

Na Koroškem v Tednu restavracij sodelujejo: Gostilna Murko Slovenj Gradec, Restavracija Korošica Dravograd in Hiša Ančka Slovenj Gradec

“Poudarek tedna restavracij v letu 2024 je izvirnost. Izbiramo restavracije, ki izstopajo, ki so posebne in drugačne, ki so zaradi tega boljše od povprečja. Na teden restavracij namreč ne gremo mimojede, zaradi lakote, na dnevno malico, zato, ker nam je dolgčas. Na teden restavracij gremo zaradi doživetja, ki je posebno ravno v tem, ker ni povsod enako,” je prepričan selektor tedna restavracij Uroš Mencinger.

Tudi letos se tednu restavracij pridružuje ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano s slovenskimi rejci in predelovalci mesa, ki se predstavljajo s promocijsko kampanjo izbrana kakovost – Slovenija. “Teden restavracij, ministrstvo ter slovenski rejci in predelovalci mesa si s skupno promocijo prizadevajo spodbuditi večjo uporabo lokalnih sestavin v slovenskih gostilnah in restavracijah,so še podčrtali.

Svojo rezervacijo lahko od 4. marca dalje opravite na povezavi TUKAJ.

Vir: STA in Teden rezervacij by vivi

Dogodki

Spomladanski Teden restavracij bo od 15. do 24. marca v 111 izbranih slovenskih restavracijah. Začetek sprejemanja rezervacij 4. marca.