Pred vlado danes razprava o strogo nadzorovanem sproščanju ukrepov ali popolnem zaprtju gospodarstva

Vlada bo na seji predvidoma ponovno pretresala ukrepe, ki jih je sprejela za zajezitev epidemije covida-19. Pričakovati je kresanje mnenj med ministroma za zdravje Tomažem Gantarjem in gospodarstvo Zdravkom Počivalškom. Medtem ko slednji predlaga postopno sproščanje omejitev, Gantar poziva k popolnemu zaprtju nenujnih gospodarskih dejavnosti.
Vlada RS

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Bojana Beović je v torek opozorila, da se epidemiološke razmere v državi v zadnjem tednu niso toliko spremenile, da bi glede na postavljena merila za sproščanje ukrepov to tudi dovoljevale. Ob tem je naklonjena pobudi glede zapiranja vseh nenujnih gospodarskih dejavnosti, kar predlaga minister Gantar.

Ta namreč meni, da je pred sproščanjem ukrepov treba zagotoviti primerne razmere v preobremenjenem zdravstvenem sistemu, ki jih zdaj ni. Če današnji pogovori ne bodo šli v smeri potrditve njegovih predlogov, bo Gantar razmišljal tudi o odstopu, je dal vedeti.

Počivalšek pa vztraja pri postopnem sproščanju omejitev, seveda ob strogem spoštovanju zaščitnih ukrepov. S tem bi po njegovi oceni za gospodarstvo naredili največ. Predlaga, naj stroka za vsako dejavnost zdravstvena predpiše stroge pogoje izvajanja, ki bodo preprečili širjenje okužb. Nato pa naj se vse sile usmeri v strog nadzor njihovega spoštovanja in strogo kaznovanje morebitnih kršitev.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.