Search
Close this search box.

Pred šolarji podaljšan vikend: Pouka prost dan tudi ponedeljek, ne le torek. Kmalu tudi zimske šolske počitnice

Fotografija je simbolična

Šolsko ministrstvo je septembra izdalo sklep o spremembi šolskega koledarja za šolsko leto 2021/2022. Sprememba se navezuje na 7. februar 2022, ki bo pouka prost dan. Tako bodo šolarji naslednji teden doma dva dni.

Dodatni pouka prost dan je pristojno ministrstvo določilo na dan pred Prešernovim dnevom. Tako bodo otroci doma v ponedeljek in torek.

Številne šole so prejšnji teden obvestilo ponovno objavile tudi na svojih spletnih straneh. “Ker se bližamo mesecu februarju, ponovno objavljamo septembrsko novico o spremembi šolskega koledarja. Obveščamo vas, da je pristojno ministrstvo izdalo sklep o spremembi šolskega koledarja za šolsko leto 2021/2022. Sprememba se navezuje na 7. februar 2022, ki bo pouka prost dan.”

Konec mesec in v začetku marca pa bodo otroci doma tudi v času zimskih počitnic. Od 21. do 25. februarja bodo prosti učenci z območja gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, osrednjeslovenske in zasavske statistične regije. Od 28. februarja do 4. marca pa bodo imeli počitnice tudi preostali, in sicer z območja jugovzhodne Slovenije (razen občin Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel), koroške, podravske, pomurske, savinjske in posavske statistične regije.

Dogodki