Pred poslanci danes med drugim odločanje o spremembah zakona o nalezljivih boleznih

Poslanci bodo na drugi izredni seji DZ v tem tednu obravnavali več predlogov zakonskih sprememb. Med drugim bodo odločali o predlogu novele zakona o nalezljivih boleznih, ki med drugim uvaja nadzor nad izvajanjem karantene na domu, in o noveli, ki bo omogočila, da se na ministrstvu za zdravje imenuje še tretjega državnega sekretarja.
državni zbor

Poleg tega bi novela zakona o državni upravi še omogočila, da bodo po tistem, ko je ministrstvo za javno upravo prevzelo v upravljanje informacijsko-komunikacijske sisteme državne uprave interni informacijski sistem ministrstva za notranje zadeve izločili iz centralizacije informatike v državni upravi.

Na poslanskih klopeh bodo tudi spremembe zakona o medijih, ki se nanašajo na opredelitev lokalnih radijskih in televizijskih programov, z novelo zakona o železniškem prometu pa se v slovenski pravni red prenaša evropska direktiva.

Po predlogu novele zakona o nalezljivih boleznih, ki jo je vlada v parlamentarni postopek vložila po nujnem postopku, bi Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) posameznika napotil v karanteno v primeru visoko tveganega stika z okuženo osebo, policija pa ob prihodu osebe z območja z visokim tveganjem za okužbo. Med drugim je novo to, da bo oseba morala podpisati izjavo o seznanitvi s karanteno, v nasprotnem primeru ji bo karantena odrejena z odločbo ministrstva.

Pred poslanci bo danes tudi predlog sprememb zakona o medijih, ki naj bi lokalnim radijskim programom omogočil oddajanje na digitalni platformi.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.