Search
Close this search box.

Pred Narodnim domom Mežica bo potekal tradicionalni Kresni večer

V soboto se bo v Mežici odvijal Kresni večer in to v družbi Pihalnega orkestra Rudnika Mežica ter izvrstnih pevcev MPZ Mežiški knapi.

Bliža se obdobje poletnega solsticija ali kresa, ki v ljudskem izročilu velja za enega najskrivnostnejših obdobij letnega koledarja. Kres so v preteklosti praznovali tudi mežiški rudarji.

Prihajajočo soboto, 22. junija 2024, ob 20. uri, se bo na platoju pred Narodnim domom Mežica, odvijal tradicionalni Kresni večer.

V obdobju pred prvo svetovno vojno večkrat pripravili svečan koncert pihalnega orkestra na prostem. V želji, da se v teh poletnih večerih sprostite in preživite prijetne trenutke ob zvokih glasbe Pihalnega orkestra Rudnika Mežica ter Moškega pevskega zbora Mežiški knapi se ta tradicija v Mežici ohranja.

Pred koncertom vas organizatorji – Turistično društvo Mežica, vabijo še v malo dvorano Narodnega doma Mežica, kjer je vse do nedelje, 23. junija 2024 na ogled razstava klekljanih izdelkov Društva klekljaric Koroške – sekcije Mežica, v okviru katere s svojimi slikami sodelujejo tudi slikarke MGC Mežica.

Lepo vabljeni, vstop je prost.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

V soboto se bo v Mežici odvijal Kresni večer in to v družbi Pihalnega orkestra Rudnika Mežica ter izvrstnih pevcev MPZ Mežiški knapi.