Pred jutrišnjim praznikom so na Ravnah pripravili slovesnost s položitvijo venca k spomeniku NOB (VIDEO in FOTO)

Zveza združenj borcev NOB ob letošnji 80. obletnici oz. dnevu upora proti okupatorju pripravlja vrsto dogodkov. Osrednja spominska slovesnost v organizaciji ZZB bo danes zvečer v spletni obliki. Praznika pa so se danes na Ravnah spomnili tudi v Združenju borcev za vrednote NOB Mežiške doline, kjer so pripravili kratko slovesnost in položili venec k spomeniku NOB. Prisotne je nagovoril predsednik Združenja borcev za vrednote NOB, občinske organizacije Ravne na Koroškem, Maksimilijan Večko.
IMG_6401

VIDEO: Govor predsednik Združenja borcev za vrednote NOB, občinske organizacije Ravne na Koroškem, Maksimilijana Večka

Udeleženci današnje slovesnosti na Ravnah so se zbrali pred Mestno hišo ter skupaj krenili do spomenika v parku ob krožišču, kjer so položili venec ob moderno oblikovan in šest metrov visok spomenik iz jekla, ki je delo makedonskega akademskega kiparja Petra Hadžija Boškova. Spomenik so na Ravnah sicer slovesno odkrili 22. julija 1977 pred metalurško šolo. Na sedanjo lokacijo pa je bil prestavljen v 90. letih 20. stoletja. Občani so ga posvetili znanim in neznanim junakom, ki so se borili za našo svobodo, so o spomeniku zapisali na ravenski občini.

Osrednja spletna spominska slovesnost Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije ob 80. obletnici ustanovitve osvobodilne fronte, na kateri bo slavnostni govornik predsednik zveze Marijan Križman, bo potekala danes ob 20. uri na FB profilu in Youtube kanalu ZZB Slovenije.

Pri tem naj še omenimo, da bo jutri, 27. aprila, ob 11. uri proslava ob dnevu upora proti okupatorju tudi v Razborju,
Organizator pa je ZB NOB Slovenj Gradec.

FOTOGALERIJA

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.