Search
Close this search box.

Praznik vina bodo že tradicionalno z Martinovanjem obeležili v Velenju

Martinovanje bo potekalo na Starem trgu. Čaka vas degustacija vin slovenskih vinarjev, pokušali boste lahko tudi odlično lokalno kulinariko ter se zagotovo zabavali kot že dolgo ne.

V petek, 10. novembra 2023, od 11. do 23. ure, bo na Starem trgu v Starem Velenju potekalo veselo in nepozabno Martinovanje. Lahko boste degustirali vina odličnih slovenskih vinarjev ter pokušali okusno lokalno kulinariko.

Najbolj razširjeno praznovanje v Sloveniji, povezano z vinom in vinsko kulturo, je martinovanje. Dan, ko se mošt spremni v vino, zato letos vabljeni na nepozabno praznovanje v Velenje. Martinovo je torej hkrati tudi praznik mladega vina, ki je običajno prisotno na mizi ob tradicionalni martinovi pojedini. Tudi lačni ne boste, saj bodo lokalni ponudniki poskrbeli tudi za vaše brbončice, ki bodo več kot zadovoljne.

Pester izbor vin vas čaka na kar trinajstih stojnicah, za dobra vina bodo poskrbeli: Krašna vinogradništvo in sadjarstvo, Posestvo Fervin, Puklavec Family Wines, Klet Brda, Hotel Razgoršek – Havana bar Velenje, Vinogradništvo Kugler, Špančeva zidanica, Hiša dobrih vin Koželj, Vina Poljšak, Vina Vehovar, Vina Kralj, Vina Magdič, Vinogradništvo Cvitanič in Wunder Beach Bar. Za kulinarično razvajanje pa bodo skrbeli Bistro Bianca, Lesnika, Kavarna Stari trg, Langoš atelier, Turistična kmetija Karničnik in Gorenje Gostinstvo.

Za kozarce bo organizirana kavcija v višini 5 EUR, ki bo vrnjena ob predložitvi žetona in kozarca. Ponudniki bodo poslovali po svojih cenikih.

Martinovanje bo potekalo pod organizacijskim okriljem Zavoda za turizem Šaleške doline, v sodelovanju z Mladinskim centrom Velenje in ob podpori Mestne občine Velenje. Vstop na dogodek je prost, vabljeni torej vsi od blizu in daleč.

Vir: velenjcan.si

Dogodki

Martinovanje bo potekalo na Starem trgu. Čaka vas degustacija vin slovenskih vinarjev, pokušali boste lahko tudi odlično lokalno kulinariko ter se zagotovo zabavali kot že dolgo ne.