Search
Close this search box.

Praznična čarobnost SB Slovenj Gradec: Ponovno se bodo Božički spustili s heliporta

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Slovenj Gradec, v sodelovanju s Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, tudi letos organizirajo tradicionalni spust Božičkov s heliporta bolnišnice.

Dogodek se bo odvil v petek, 22. decembra 2023, ob 10:30 uri pred pediatrično bolnišnico Slovenj Gradec.

Veliko otrok, ki so praznične dni primorani preživeti v bolnišničnih posteljah, si zasluži posebno pozornost in praznično doživetje. Zato že tretje leto zapored gasilci skupaj z gorskimi reševalci organizirajo spust Božičkov, ki vsaj za trenutek pričara božično vzdušje in nariše nasmehe na obrazih malih bolnikov.

Dogodek se začne s postavitvijo vrvne žičnice, po kateri se Božiček spusti horizontalno mimo oken pediatrične bolnišnice. Nato obišče otroke v njihovih sobah ter jim prinese nekaj sladkega veselja.

V drugem delu pa se več Božičkov spusti z heliporta bolnišnice. Ta del je namenjen zunanjim obiskovalcem, otrokom iz vrtcev in šol, ki se želijo pridružiti prazničnemu dogajanju.

Kljub mrzlemu vremenu, se v srcih Božičkov ogreje veselje, ko opazujejo navdušene poglede otrok in njihovih staršev. Čeprav dogodek zahteva nekaj priprav in organizacije, smo gasilci in gorski reševalci dobro pripravljeni na vse varnostne vidike dogodka. Uporaba ustrezne opreme in znanje omogočata varno in nepozabno izvedbo tradicionalnega Božičkovega spusta,so sporočili iz PGD Slovenj Gradec.

Vse obiskovalce vabimo, da se pridružijo temu prazničnemu doživetju in skupaj z Božički ustvarijo nepozabne trenutke radosti in čarobnosti. Vabljeni.

Dobrodelnost je izjemna vrlina, zdravje pa naše največje bogastvo. Vsak otrok si zasluži čarobnost najlepših praznikov v letu. Samo pomislite, kako jim igrajo otroška srca, ko jim skozi okno bolnišnične sobe pomaha mož z dolgo belo brado in jih z drobno pozornostjo ter pomežikom popelje v lepši dan.

Dogodki

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Slovenj Gradec, v sodelovanju s Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, tudi letos organizirajo tradicionalni spust Božičkov s heliporta bolnišnice.