Search
Close this search box.

Pravljična vas Leše napoveduje vrhunec festivalskega dogajanja s številnimi novostmi (VIDEO)

Dvodnevna družinska prireditev se je začela že včeraj, ko je potekal nočni pohod z lučkami (t.i. Večer v iskanju pravljične svetlobe v kraljestvu pravljičnih bitij). Glavno dogajanje pa sledil danes, ko boste na Lešah lahko uživali tudi v nekaterih novostih.

Vodja in idejni vodja festivala, Boštjan Gorenšek, ki je od letošnjega leta tudi podžupan Občine Prevalje, je pred letošnjo že osmo prireditvijo povedal, da so za letošnji festival pripravili kar nekaj novosti, med drugim bo prvič na Lešah potekal nogometni turnir za pokal pravljične vasi Leše, kot novost je Izpostavil tudi virtualno doživetje pravljičnih kraljestev in ogled filmov, ki so jih pripravili ob pomoči organizatorjev filmskega festivala SHOTS in ZEBRA.

VIDEO: Boštjan Gorenšek o prireditvi Pravljična vas Leše

[aiovg_video id=94362]

V dopoldanskih urah bodo potekali animacijski pohodi po pravljičnih poteh, katerim sledi branje pravljice v muzejski sobi rudarstva in iskanje skritega zaklada pravljične vasi Leše, nastopili bodo tudi Zimski kosci, ki pripravljajo tudi ljudske karaoke, ves čas pa bodo na festivalu potekale tudi številne ustvarjalne in športne delavnice.

FOTO: Pravljična vas Leše. Eden od lanskih pohodov.

Organizatorji obljubljajo tudi okusne dobrote in hrano. Na razpolago bo obara z žličniki – leškirska župa, domači grumpi, orlovo gnezdo – otroški meni, čarovniški flancati, vilinske palačinke, rudarski sladoled).

»Na festivalu Pravljična vas Leše bo postavljena tudi košara, kjer bodo rabljene igrače. Kdor ima doma kakšno igračo, s katero se otrok več ne igra, lepo prosimo, če jo prinesete in odložite v košaro. Seveda lahko vaš otrok iz košare tudi vzame, če mu bo kaj všeč. Hvala,« so še v vabilu za današnji največji pravljični dan v Mežiški dolini zapisali organizatorji.

ČASOVNICA DOGAJANJA – SOBOTA 14. 9. 2019

  • 9.30: Pohod po sledeh nagajivih škratkov, trajanje 2 h; zbirališče pri rovu Franciscus (pot ni zahtevna, vendar daljša – 3,5 km)
  • 10.00: Čarovniška pustolovščina; trajanje pohoda1h; zbirališče pri krožnem obračališču (pot ni zahtevna; kratka 1,5 km)
  • 10.30: Skrivnostni svet žal žen; trajanje pohoda 1,5h; zbirališče pri krožnem obračališču (pot ni zahtevna; 2 km)
  • 9.00 – 15.00: 1. Nogometni turnir za pokal Pravljične vasi Leše (U7 in U9); na nogometnem igrišču
  • 11.45: Ples s kužkom, zelenica nasproti šole pri kipu
  • 12.00 in 13.00: Ko pravljice oživijo (beremo pravljice v muzejski sobi rudarstva)
  • 12.15 in 13.30: Pravljični kino
  • 13.00: Ples s kužkom, zelenica nasproti šole pri kipu
  • 14.30: Iskanje skritega zaklada pravljične vasi Leše (zbirališče na zelenici pred vhodom v šolo)
  • 15.30: Pravljični kino
  • 16.00: Glasbeni zaključek »Ljudske karaoke z Zimskimi kosci«

Festivalsko dogajanje bo potekalo v središču vasi (okolica šole), in sicer med 9.00 in 17.00 uro.Potekale bodo ustvarjalne delavnice, pravljična tržnica (izdelki domače in umetnostne obrti, eko izdelki koroških kmetij), pravljični srečelov, pravljična bukvarna, iskanje kamenčkov pravljične vasi, zlati lešnik za srečo, kovačija, pravljična tiskarna, na najmlajše čaka torta velikanka, potekala bo tudi predaja žezla pravljičnih bitij novemu ambasadorju Pravljične vasi Leše.

VIDEO: Boštjan Gorenšek o novem filmu, organizatorjih festivala in torti velikanki

[aiovg_video id=96201]

Tako so se s torto posladkali lani.

Organizatorji še dodajajo, da vstopnine ni, ustvarjalne delavnice, predstave, animacijski pohodi so brezplačni in vas vabijo, da si pričarate pravljični dan v pravljični vasi.

Celoten program 33. Jesenskih srečanj najdetete TUKAJ.

Dogodki