Search
Close this search box.

PP Slovenj Gradec: Policijsko poročilo od 12. 2. do 18. 2. 2024

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?

PROMET:

V ponedeljek so policisti v popoldanskem času na glavni cesti izven naselja Mislinja obravnavali prometno nesrečo v kateri je voznik osebnega vozila, zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, trčil v vozilo pred seboj. Nastala je zgolj materialna škoda, vozniku pa je bil izdan plačilni nalog.

V torek so policisti v Starem trgu pri Slovenj Gradcu obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. V postopku se je dodatno ugotovilo, da je povzročitelj vozil še pod vplivom alkohola. Zoper storjene prekrške mu je bil izdan plačilni nalog.

V torek zvečer so policisti pri kontroli prometa v Movžah kontrolirali voznika osebnega vozila in ugotovili, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo in bo za storjen prekršek predlagan na sodišče. Istega večera so policisti zaustavili in kontrolirali voznika vozila, kateremu je hitri test pokazal prisotnost prepovedanih drog v organizmu. Odvzemu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.

V soboto zvečer so policisti pri kontroli prometa zaustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila pri katerem je bila ugotovljena prekoračena dovoljena meja alkohola v izdihanem zraku in sicer je bil rezultat 1.00 mg/l. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in bo predlagan na sodišče za storjen prekršek.

JAVNI RED IN MIR: 

V preteklem tednu niso obravnavali dogodkov s kršitvami javnega reda in miru. 

KRIMINALITETA:

V četrtek popoldan se je na Policijski postaji Slovenj Gradec zglasila občanka in prijavila kaznivo dejanje goljufije. Neznani storilec je na internetu oškodovanko preslepil, da mu je slednja v njegovo korist nakazala manjši znesek. Sledi zbiranje obvestil zoper neznanega storilca.

V petek so policisti obravnavali kaznivo dejanje tatvine in sicer je znana oseba odtujila bančno kartico s katero je opravila več dvigov. Zoper storilca sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V nedeljo zvečer so policisti v Mislinji obravnavali kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe, zoper storilca pa sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

OSTALO:

V torek dopoldan so bili policisti s strani občana obveščeni, da v Slovenj Gradcu že dalj časa ni videl svojega soseda. S pomočjo gasilcev je bil opravljen nasilen vstop v stanovanje in v njem najdeno truplo moškega. Zdravnik je na kraju ugotovil, da je pokojni umrl zaradi zdravstvenih težav. Policisti bodo o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

V torek so policisti na Kopah obravnavali trčenje med smučarjem in deskarjem, pri čemer pa je eden izmed njiju zadobil hude telesne poškodbe. O dogodku bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.  

V sredo zjutraj so policisti bili obveščeni o najdbi trupla moškega stanovanjskem objektu v Slovenj Gradcu. Z ogledom je bilo s pomočjo zdravnika ugotovljeno, da je moški umrl naravne smrti.

V četrtek popoldan je občan na bankomatu pri centru Katica v Slovenj Gradcu našel 50 EUR. Policisti bodo preko banke poizkušali ugotoviti lastnika, in mu vrniti denar.

V soboto ponoči so policisti v Slovenj Gradcu in na Kopah trem osebam zasegli prepovedano drogo. Po strokovni analizi zoper kršitelje sledi prekrškovni postopek.

V nedeljo dopoldan so policisti na območju Dravograda obravnavali poškodbo otroka zaradi uporabe pirotehnike. Ugotovljeno je bilo, da se je 10 letni otrok pri nepravilni in nepremišljeni uporabi pirotehnike huje telesno poškodoval. Policisti PP Dravograd bodo zbirali obvestila in o zadevi obvestili pristojno državno tožilstvo.

ZA KONEC:

Med 19. in 25. februarjem 2024 bo na območju Slovenije potekala preventivna akcija za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov. Policisti bodo v tem času izvedli več poostrenih nadzorov nad avtobusi in tovornimi vozili. V nadzorih bodo policisti še posebej pozorni na spoštovanje omejitev hitrosti, tehnično brezhibnost vozil, preobremenjenost, spoštovanje socialne zakonodaje, pravila o nalaganju in pritrjevanju tovora, psihofizično stanje voznikov, uporabo varnostnega pasu ter uporabo naprav in opreme, ki zmanjšujejo voznikovo pozornost.

Vir: Matej Mori, višji policist I, vodja policijskega okoliša, PP Slovenj Gradec

Dogodki

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?