Search
Close this search box.

Pozor, znova gre za poskus spletne goljufije!

Iz NLB so sporočili, da so zaznali poskuse prevar z lažnimi elektronskimi sporočili, preko katerih lahko pride do zlorab bančnih kartic.

Po spletu so zakrožila lažna elektronska sporočila, katerih pošiljatelj naj bi bil NLB. V naši najvelji banki opozarjajo, da v primeru prejema tovrstnega obvestila, nemudoma ukrepate in ga izbrišete ter nanj ne odgovarjate oziroma pošiljate informacije glede svoje kartice. Namen teh sporočil je namreč od naslovnika pridobiti osebne podatke in se z njimi okoristiti.

Foto: NLB

Če ste vseeno na obvestilo že odpisali in posredovali svoje podatke, v NLB svetujejo, da takoj prekličete ali blokirate svojo bančno kartico. To lahko storite prek mobilne denarnice NLB Pay oziroma za kartice z odloženim plačilom prek mobilne banke Klikin.

❗POMEMBNO OBVESTILO❗Po spletu so zaokrožila lažna elektronska sporočila, katerih pošiljateljica je domnevno NLB. Namen…

Objavil/a NLB – Nova Ljubljanska banka dne Sobota, 09. maj 2020

Prav tako lahko blokado kartice kadarkoli uredite tudi tako, da se obrnete na njihov Kontaktni center na telefonski številki 01 477 2000, prek videoklica ali spletnega klepeta oziroma med delovnim časom v eni od njihovih poslovalnic.

Pri tem za v prihodnje še posebej poudarjajo, da vas banka ne bo nikdar pozivala k pošiljanju osebnih podatkov prek elektronskih sporočil.

Dogodki