Pozor, ne nasedajte goljufom. Lažna Facebook stran Koroške Novice

Na družbenem omrežju Facebook se je pojavil lažen profil oz. stran, ki se izdaja pod našim imenom ter pod naše komentarje lažno izžreba dobitnike naših nagradnih iger in jih vabi k obisku profila. Sporočamo, da to nismo mi. Gre za prevaro.

Na spletu bodite pozorni na “url” profila Koroške Novice, ki ima facebook.com/KoroskeNovice in nič drugače, vse ostalo je lažno. Pojavil se je namreč lažen profil https://www.facebook.com/Koro%C5%A1ke-Novice-101680795782963/, ki od uporabnikov zahteva določene podatke, nikar jih ne vnašajte.

Stran smo že prijavili Facebooku, vendar dvomimo, da bodo kaj rešili. Pred dnevi je nastal tudi lažen profil “Koroške-Novicee”, za katerega Facebook meni, da je vredu.

Kot smo opazili, se to trenutno zelo pogosto dogaja za mnoge strani, zato bodite še posebej pozorni. V večini primerov omenjena lažna stran komentira vaša sodelovanja v nagradnih igrah, od vas pa zahteva telefonsko številko ali druge osebne podatke. Ne izpolnjujte ničesar, ker mi od bralcev teh podatkov ne zahtevamo in niti ne potrebujemo. Priporočamo, da stran prijavite, da jo Facebook App odstrani čimprej.

Hvala za razumevanje.