Pozor, ne nasedajte goljufom. Lažna Facebook stran Koroške Novice

Na družbenem omrežju Facebook se je pojavil lažen profil oz. stran, ki se izdaja pod našim imenom ter pod naše komentarje lažno izžreba dobitnike naših nagradnih iger in jih vabi k obisku profila. Sporočamo, da to nismo mi. Gre za prevaro.
computer-1185626_1920

Na spletu bodite pozorni na “url” profila Koroške Novice, ki ima facebook.com/KoroskeNovice in nič drugače, vse ostalo je lažno. Pojavil se je namreč lažen profil https://www.facebook.com/Koro%C5%A1ke-Novice-101680795782963/, ki od uporabnikov zahteva določene podatke, nikar jih ne vnašajte.

Stran smo že prijavili Facebooku, vendar dvomimo, da bodo kaj rešili. Pred dnevi je nastal tudi lažen profil “Koroške-Novicee”, za katerega Facebook meni, da je vredu.

Kot smo opazili, se to trenutno zelo pogosto dogaja za mnoge strani, zato bodite še posebej pozorni. V večini primerov omenjena lažna stran komentira vaša sodelovanja v nagradnih igrah, od vas pa zahteva telefonsko številko ali druge osebne podatke. Ne izpolnjujte ničesar, ker mi od bralcev teh podatkov ne zahtevamo in niti ne potrebujemo. Priporočamo, da stran prijavite, da jo Facebook App odstrani čimprej.

Hvala za razumevanje.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.