Search
Close this search box.

Pozor: Izteka se rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov

Približuje se rok za oddajo prošenj za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov visokošolskega študija v javnih in zasebnih študentskih domovih, dijaških domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2019/20, so sporočili z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Do 16. avgusta 2019 morajo študenti visokošolskih študijskih programov, ki želijo koristiti pravico do subvencije za bivanje, oddati prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja. To storijo preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ. Rok velja tudi za tiste, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje študentov.

V študijskem letu 2019/20 je skupaj razpisanih 12.145 mest za subvencionirano bivanje, za sprejem 4.718 mest in 7.403 za podaljšanje bivanja, 24 mest pa je namenjenih študentom s priznano mednarodno zaščito.

Višina subvencije za bivanje študentov za študijsko leto 2019/20 znaša 21,50 evra na študenta za javne študentske in dijaške domove ter 32 evrov na študenta za zasebne študentske domove in bivanje pri zasebnikih s subvencijo.

Razpis in pregled razpoložljivosti subvencij za bivanje po visokošolskih središčih in krajih kapacitet sta objavljena na portalu eVŠ.

Vir: www.gov.si

Dogodki