Search
Close this search box.

POZOR: Na Koroškem je na cestah pravi prometni kaos. O poledeneli cesti poročajo iz vseh koncev

Cesta proti Mislinji je poledenela, več vozil je zdrsnilo s ceste, zgodilo se je več nesreč.

Vozniki opozarjajo, da je cesta na relaciji Slovenj Gradec – Mislinja zelo poledenela in prihaja do zdrsov. Na relaciji Slovenj Gradec – Mislinja se je zgodila prometna nesreča, prav tako tudi v Dovžah, pri odcepu za Šmiklavž.

O podobnih razmerah poročajo tudi na cesti proti Ravnam na Koroškem. Na odcepu za Holmec je poleg poledice še podrto drevo, tako da na tem delu še posebej pazljivo. O podrtem drevesu poročajo tudi z Radeljskega prelaza.

Foto: Policijske kontrole na Koroškem, David Nikl

Tudi na relaciji Sele – Slovenj Gradec poročajo o zelo slabih razmerah na cestah. Na Klancu vozila stojijo v strnjeni koloni.

Foto: Policijske kontrole na Koroškem, Anika Grabec

Regijski center za obveščanje Slovenj Gradec obvešča vse udeležence v cestnem prometu, da so ceste na Koroškem spolzke in zasnežene, še posebej klanec na cesti Slovenj Gradec – Kotlje ter cesta Mislinja – Slovenj Gradec. Cestno podjetje VOC Celje ima na terenu trenutno vsa razpoložljiva vozila.

Trenutno bi naj bila zaprta cesta na relaciji Sele – Klanc – Stari trg. Promet usmerjajo pri OŠ na Selah.

Sicer pa smo preverili trenutno stanje na cestah in se odpravili na teren, kjer je razvidno, da se kaotične razmere počasi umirjajo in vračajo v normalne tirnice. Vsekakor pa previdnost še vedno ni odveč.

Iz Arsa sporočajo, da bo sneženje ponoči ponehalo. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno. V južni Sloveniji bo popoldne lahko rahlo snežilo.

Voznike pozivamo k strpnosti. Želimo vam varno, odgovorno in kar se da previdno na cestah. Razmeram prilagodite hitrost. Srečno na vseh vaših poteh.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
jure
jure
1 leto nazaj

Bravo VOC. Luknje in jame itak take, da te ubije, avto raztrga, pa še malo poledice zdaj, ker spijo. Vsa škoda mora iti na njihov račun!

Dogodki

Cesta proti Mislinji je poledenela, več vozil je zdrsnilo s ceste, zgodilo se je več nesreč.