Poziv očividcem prometne nesreče v Celju, kjer se je poškodoval kolesar

Včeraj, nekaj minut čez 15. uro, je v križišču Bežigrajske ceste in izvozne ceste iz garažne hiše Citycentra, prišlo do prometne nesreče. Udeležena sta bila kolesar in voznik osebnega vozila. Ker sta njuni izjavi o poteku prometne nesreče povsem nasprotujoči, policisti prosijo očividce za informacije.

Kot so sporočili iz PU Celje je po izjavi voznika osebnega vozila, le-ta pripeljal po izvozni cesti iz garažne hiše Citycentra in vozil proti Bežigrajski cesti. Ko se je pripeljal do Bežigrajske ceste, naj bi ustavil pred prehodom za pešce in kolesarje ter pred seboj na kolesarski stezi zagledal kolesarja, ki je po pravilni strani pripeljal z njegove leve strani v smeri Mariborske ceste. Ko se je z vozilom ustavil, naj bi kolesar, ko je bil že mimo njega, med gledanjem nazaj padel preko krmila. Po kolesarjevi različici pa je le-ta padel, ker se je pri prečkanju vozišča po kolesarski stezi umikal vozniku osebnega avtomobila.

Voznik osebnega vozila je takoj po padcu kolesarja stopil do njega in mu
pomagal z vozišča na hodnik za pešce, prav tako je zaradi sprostitve prometa, svoje vozilo umaknil ob rob vozišča. Poškodovanega kolesarja so z reševalnim vozilom odpeljali celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Zaradi nasprotujočih izjav udeležencev prosijo očividce za pomoč pri razjasnitvi okoliščin prometne nesreče. Podatke lahko sporočite na telefonsko številko Postaje prometne policije Celje (03) 57 27 800, na telefonsko številko 113 oziroma anonimno številko policije 080 12 00.

VIR: PU Celje

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije