Poziv občinskim svetnikom, da se za družino Pavše odpovedo sejnini

V soboto zvečer je v naselju Vrhe v občini Slovenj Gradec zagorela stanovanjska hiša. Ob prihodu gasilcev je bil požar popolnoma razvit in je že zajel celotno ostrešje objekta. Ogenj je v celoti uničil mansardo ter ostrešje stanovanjske hiše. Družino Pavše je ostala brez doma.
175397838_202850408311224_3686475141886956522_n

Družino je doletela tragedija, ki ni pretresla samo njih, temveč tudi občane in širšo javnost. V Mladem Forumu Koroška se zavedajo kolikšna je izguba in koliko šteje vsakršna pomoč v teh težkih časih, še posebej posebej denarna. Na Mestno občino Slovenj Gradec in Občino Prevalje so v ta namen naslovili poziv, da se občinski svetniki v dobro družini odpovejo sejnini in ji tako pomagajo.

V pozivu so zapisali, da nesreča nikoli ne počiva in tako je le-ta doletela Sandro in Jurija Pavšeta ter njuno družino. “Ognjeni zublji so v nekaj trenutkih uničili vse, kar si je družina ustvarjala več let in jih pustili brez strehe nad glavo ter osebnih predmetov. V človeški naravi je skrb za sočloveka, še posebej, če nam je ta oseba blizu,” so zapisali v pozivu ter dodali: “V Mladem Forumu Koroška zato menimo, da je edina prava pot naprej pomoč sočloveku v stiski in je na nas vseh, da storimo kar je v naši moči in pomagamo družini Pavše.” Ob vsem povedanem zato pozivajo, da kot demokratični predstavniki občanov slovenjgraške in prevaljske občine, vodijo z zgledom in se odpovedo sejnini v dobro družini Pavše. “Bodimo dobrosrčni drug do drugega, ker dobro se z dobrim vrača,” so dodali za konec.

Družini lahko pomagate na različne načine, med drugim tudi s prostovoljnimi prispevki, ki jih lahko oddate na različni lokacijah na Koroškem. Več TUKAJ.

VIR: Mladi forum Koroška

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.