Poziv k odstopu Kustečeve podpisalo 17.000 zaposlenih v vzgoji in izobraževanju

Šolski sindikat Sviz je v prvi polovici maja zbiral podpise zaposlenih v vzgoji in izobraževanju pod poziv k odstopu ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec. Poziv je podpisalo 17.113 zaposlenih, so v sporočilu za javnost zapisali v sindikatu.

Sindikat je prepričan, da ministrica tolikšnega števila podpisov “ne bi smela razumeti drugače kot izraz očitnega nezadovoljstva z njenim delom.”

“Tudi ob skoraj popolni odsotnosti samokritičnosti in neprevzemanju odgovornosti, ki sta pravzaprav že ves mandat stalnica njenega delovanja na funkciji ministrice za izobraževanje, prof. dr. Simona Kustec ne bi smela spregledati, da ji zaposleni izrekajo nedvoumen očitek, da ni kos svojim nalogam in zadolžitvam ter da njeno vztrajanje na čelu ministrstva škoduje kakovosti vzgoje in izobraževanja v naši državi,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Ob tem so dodali, da je zbiranje podpisov k pozivu za odstop ministrice v precejšnji razsežnosti razkrilo še, “da prevladujoče splošno stanje nezaupanja, strahu in apatičnosti, ki trenutno obstaja v širši družbi, ni ostalo zunaj vrtcev in šol.”

Kot so dodali: “Sindikalni zaupniki in zaupnice, ki so pridobivali podpise v svojih zavodih, so sindikatu namreč poročali, da veliko njihovih kolegic in kolegov svojih podpisov pod poziv ministrici k odstopu ni prispevalo iz bojazni pred morebitnimi negativnimi posledicami v luči zaničevalnega, represivnega in kaznovalnega delovanja aktualne Vlade RS.” Po njihovih navedbah pa so številni zaposleni obenem izražali tudi pomisleke o splošni smiselnosti pozivanja k odstopu nekoga, ki se je tako očitno prepustil v vodenje drugim in zgolj želi nekritično samozavestno vztrajati na položaju.

VIR: SVIZ, STA

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije