Povzročiteljica nesreče v Novem mestu s 3,8 promila alkohola

Policisti so v petek v Novem mestu obravnavali nesrečo, ki jo je povzročila 64-letna voznica, ki je imela v litru izdihanega zraka 1,82 miligramov alkohola oz. v krvi 3,8 promila alkohola. Dan pozneje je v Novem mestu povzročil nesrečo 51-letni alkoholiziran voznik, ki se je poleg tega nedostojno vedel in zaradi tega pristal v pridržanju.
01fpa_policija_slo_ita04t
Fotografija je simbolična

Povzročiteljica nesreče je zaradi nepravilne vožnje trčila v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 49-letni voznik. Policisti so voznici, ki se v nesreči ni poškodovala, odvzeli vozniško dovoljenja, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitve izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Dan pozneje pa so novomeški policisti obravnavali nesrečo, ki jo je povzročil 51-letni voznik osebnega avtomobila. Na kraju se je nedostojno vedel in se tudi po prihodu policistov ni pomiril, zoper njega so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. V litru izdihanega zraka je imel 0,83 miligramov alkohola, zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Poleg tega so policisti med kontrolo prometa na Obrežju zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus vozniku tovornega vozila s priklopnikom bolgarskih registrskih oznak. 42-letnik je imel v litru izdihanega zraka 0,73 miligramov alkohola, zato so mu odvzeli prostost, ga pridržali in privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Policisti so danes zjutraj na mejnem prehodu Obrežje zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus tudi 41-letnemu vozniku osebnega avtomobila. V litru izdihanega zraka je imel 1,01 miligrama alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, so še sporočili policisti.

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.