Potrebujete pravno pomoč? Naslednji teden jo boste lahko koristili brezplačno

hammer-620011_1920

Slovenske odvetnice in odvetniki že 9. leto po vrsti organizirajo Dan odvetniške pravne pomoči pro bono. Brezplačno pravno pomoč pa boste lahko koristili tudi na Koroškem.

V četrtek, 19. decembra 2019, bodo v odvetniških pisarnah in v prostorih nekaterih lokalnih skupnosti, v Ljubljani pa tudi na mirujočih avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa nudili brezplačno pravno svetovanje.

KAKO DO BREZPLAČNE PRAVNE POMOČI?

Dan odvetniške pravne pomoči pro bono je namenjen predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči. V letošnji akciji bo ponovno sodelovalo veliko število slovenskih odvetnikov, ki bodo državljanom ustno pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev.

ZA BREZPLAČNO PRAVNO POMOČ V ODVETNIŠKIH PISARNAH PRIPOROČAJO PREDHODNO NAJAVO:

Odvetniška zbornica Slovenije priporoča vsem, ki si želijo pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, da zaradi večje učinkovitosti z izbranim odvetnikom stopijo v stik še pred dogodkom in pridobijo termin za svoj obisk. Posameznikom pa se ni potrebno predhodno prijaviti, če se bodo po brezplačno svetovanje odpravili v prostore lokalnih skupnosti ali pa na katerega od dveh ljubljanskih avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa LPP.

Tudi letos je častni pokrovitelj dogodka predsednik republike Borut Pahor.

Pravno pomoč bodo odvetniki nudili tudi na Koroškem. Več informacij o sodelujočih odvetnikih, lokacijah in načinu izvedbe bo objavljeno na spletni strani zbornice.

BESEDILO: Odvetniška zbornica Slovenije

Preberi še:  Tudi na Koroškem možne močnejše nevihte z večjo točo in silovitimi nalivi
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.