Search
Close this search box.

Potekala je slavnostna seja Občine Vuzenica. Podelili pa so tudi priznanja zaslužnim za leto 2023

Včeraj je bil za Občino Vuzenica poseben dan. Na slavnostni seji so namreč podelili priznanja in plakete zaslužnim za leto 2023.

V petek, 8. septembra 2023 je potekala slavnostna seja občinskega sveta Občine Vuzenica. Sicer praznujejo občinski praznik 15. avgusta in takrat tudi priredijo slavnostno sejo, a letos jim je načrte prekrižala ujma, ki se je zgodila v začetku meseca avgusta.

V okviru slavnostne seje podeljujejo tudi priznanja Občine Vuzenica. Priznanja se podeljujejo občanom Občine Vuzenica, skupinam občanov ter podjetjem, zavodom, drugim organizacijam in skupnostim, organom, društvom, političnim strankam in drugim civilno pravnim osebam s sedežem v občini Vuzenica in posameznikom in organizacijam, organom in drugim civilno pravnim osebam, ki imajo bivališče oz. sedež izven območja občine, če so s svojim delom prispevali k razvoju oz. ugledu Občine Vuzenica.

Priznanja na področju športa sta prejeli Nadin Ferk, ki je mlada perspektivna nogometašica ter Lia Seitl za dosežke na področju petanke. Ta se je v letu 2022 udeležila tudi mladinskega evropskega prvenstva v Pama de Mallorci, kjer je v natančnem zbijanju dosegla 13 točk (11. mesto). Naziv športnice leta pa je prejela Mojca Haberman, ki tekmuje v potapljanju na vdih in dosega izjemne rezultate tako na državnem kot tudi mednarodnem nivoju. Njen največji cilj v letu 2023 je zastopati Slovenijo na svetovnem globinskem potapljanju na vdih.

Plaketo Občine Vuzenica je prejela Ivana Ivica Filipi, ki je med leti 2009 in 2023 bila predsednica Planinskega društva Vuzenica in naredila ogromno za njegov razvoj. Njen lik pozitivno vpliva na aktivno delovanje društva na vseh področjih. Plaketo je prejelo tudi aktivno Društvo petanke Arnika za 20. obletnico delovanja. Od vsega začetka je društvo pomemben dejavnik družabnega in predvsem športnega življenja v lokalnem okolju. Plaketa pa je več kot zasluženo šla tudi v roke Stanislavu Nagliču, ki je prostovoljec ter aktivni član Rdečega križa, tudi podpredsednik območnega združenja RK Radlje ob Dravi. Ta vsako delo opravi z veliko mero dobre volje, pozitivne energije ter z veliko mero spoštljivosti do preprostega človeka.

Nagrado občine Vuzenica pa je prejela Antonija Miško, predsednica Društva invalid, ki velja za eno aktivnejših društev v Občini Vuzenica. Dobro sodeluje tudi z drugimi društvi predvsem pa posveča posebno skrb ranljivejšim skupinam v družbi. Nagrada pa priča v prvi vrsti njenemu dolgoletnemu nesebičnemu delu v dobro občanov.

Kot se spodobi je vse prisotne nagovoril župan Občine Vuzenica Franjo Golob. Nagrajencem sta plakete podelila skupaj s tamkajšnjim podžupanom Milenkom Skenderijo. Celoten program so še dodatno popestrili in obogatili učenci Glasbene šole Radlje ob Dravi. Program je povezovala Irena Fasvald.

Iskrene čestitke vsem prejemnikom priznanj!

Vir: Občina Vuzenica

Včeraj je bil za Občino Vuzenica poseben dan. Na slavnostni seji so namreč podelili priznanja in plakete zaslužnim za leto 2023.